Onze school - Talentklassen

Houd jij van een creatieve uitdaging? Geef je niet snel op? Kijk je verder dan je neus lang is?

Dan ben je een geschikte kandidaat voor onze ART-klas!

In deze beeldende talentklas staat kunst kijken en maken centraal. Niet alleen in het klaslokaal maar ook daar buiten, met potlood en papier maar ook met audiovisuele middelen en recycle- materialen. Samen met de vakdocenten tekenen/handvaardigheid met met speciale gastdocenten uit de kunstwereld leer je op een andere manier kunst maken en ervaren.

Muziek en muziekonderwijs staan hoog in het vaandel op Leeuwenhorst. Wij zijn trots op onze Muziekklassen die ieder jaar weer voor schitterende optredens en concerten zorgen. Van klassiek tot rock, van latin tot jazz. Kippenvel gegarandeerd!

In de Muziekklas krijg je drie uur extra les per week. In die lessen ga je samen muziek maken en zingen. Er wordt veel samengespeeld op diverse instrumenten maar ook speel je op je eigen instrument. De uitdaging voor de Muziekklas is met elkaar een zo hoog mogelijk niveau te bereiken zonder het plezier van samen muziek maken uit het oog te verliezen, want dat staat centraal.

De Theaterklas biedt leerlingen die toneelspelen leuk vinden een kans om naast de normale schoolloopbaan ook dat talent te ontplooien. Niet zomaar wat extra lesjes maar een gedegen opleiding.

Leeuwenhorst is een school met een warm hart voor cultuur en theater. Veel leerlingen doen ieder jaar met veel plezier mee aan onze fantastische theaterproducties en toneelvoorstellingen: als een ster sta je bij ons op de planken!

Wetenschap en techniek is overal! Science is niet alleen interessant, het is vooral ook heel leuk.

In de Scienceklas maak je kennis met de theoretische maar vooral ook de praktische kanten van natuurwetenschappen. Het is een ontdekkingsreis waarin niet alleen geleerd wordt door lezen, luisteren en kijken maar ook door experimenteren, meten, maken, testen, bouwen, monteren en demonteren. 

Vind je bewegen en sporten leuk en wil je meer uitdaging in sporten die niet in het reguliere lesprogramma zijn opgenomen dan is de Sportklas iets voor jou!

In de Sportklas wordt naast het sporten ook veel aandacht besteed aan doorzettingsvermogen en samenwerking. Winnen, verliezen en het creëren van teamspirit komen ruimschoots aan bod.