Notice: Undefined property: stdClass::$background in /home/fioretti/public_html/modules/mod_headers/tmpl/default.php on line 13

Onze school - Excursies

De school biedt een aantal excursies met een educatief karakter aan, bijvoorbeeld naar Rome, Barcelona, Berlijn, Malaga, Parijs en Londen, waarbij de nadruk ligt op de culturele ontwikkeling van de leerlingen. Daarnaast zijn er excursies

met een meer sociale doelstelling, zoals de Survival excursie in Engeland en een surf excursie naar Frankrjk.

INFO BARCELONA

INFO SURVIVAL

INFO TERSCHELLING

INFO BERLIJN

INFO LONDEN

AFSPRAKEN EN REGELS

Lees de informatie over de verschillende excursies goed door. Vul het digitale inschrijfformulier in. Je geeft hierop een 1e en een 2e keus aan. Bij de indeling van de groepen wordt rekening gehouden met o.a. de keuzevakken, groepsgrootte, of je al een keer naar dezelfde bestemming bent geweest (zittenblijvers).
Als je het formulier hebt ingevuld krijg je een email toegestuurd.
Druk het formulier af.
Laat het formulier ondertekenen door je ouders. Alleen ondertekende formulieren worden in behandeling genomen.
Inleveren in de blauwe brievenbus in de hal uiterlijk maandag 24 september.
LET OP: voor de buitenlandexcursies moet een kopie van de identiteitskaart of paspoort worden bijgevoegd. Zonder kopie is de inschrijving ongeldig.

Zodra de inschrijving geopend is ontvang je een email met een linkje naar het inschrijfformulier.

 

INFO BARCELONA

Spanje is opgedeeld in zeventien regio's die een beetje te vergelijken zijn met de provincies zoals in Nederland. Elke regio heeft een eigen regering. Een van de belangrijkste regio's is Catalonië met als hoofdstad Barcelona. De Catalanen hebben hun eigen gewoontes en gebruiken en spreken bovendien hun eigen taal: het Catalaans. Dit lijkt veel op Spaans, maar heeft ook wat weg van Frans. De officiële taal in Catalonië is echter Spaans.

Barcelona bestaat al meer dan 2000 jaar. Rond 230 voor Christus vestigen de eerste mensen zich hier. De eerste inwoner van de stad was een man die Hamil Barca heette. Zoals je al kunt lezen: de stad Barcelona is naar hem vernoemd. Hamil was de vader van Hannibal, de beroemde veldheer die met zijn leger – uitgerust met olifanten - grote delen van Europa veroverde.

Vanaf 500 groeide Barcelona langzaam maar zeker uit tot een welvarende stad. Van de 17e eeuw tot begin 19e eeuw hadden de Fransen het voor het zeggen. Daarna ontwikkelde Barcelona zich tot een moderne stad en trok wereldwijd de aandacht. In 1888 organiseerde de stad de Wereldtentoonstelling, waarin Barcelona zich presenteerde als een voorloper op het terrein van industrialisatie en vernieuwende bouwwerken. De architect Gaudí speelde daarin een belangrijke rol met luxueuze huizen, parken en openbare gebouwen. In 1936 greep dictator Franco de macht. Hij vond dat Catalonië te zelfstandig en te rijk was. De rijkdommen werden afgenomen en Franco verbood de Catalaanse taal. Pas in 1960 ging het ietsje beter met Catalonië en Barcelona omdat Franco iets van zijn gezag verloor. In 1975 overleed hij en was Spanje verlost van hem.

Barcelona, stad tussen mar i muntanya, wat tussen zee en bergen betekent, heeft veel te bieden. Barcelona bestaat uit verschillende wijken met voor ieder wat wils.

De Gotische wijk is het oude hart van de stad. Via de boulevard de Ramblas - met Barcelona's oudste markt La Boquería, gezellige tapasbarretjes en vele straatartiesten - kom je in Port Vell, de haven die modern en oud tegelijk is. Hier ligt de geschiedenis van de Catalanen die lang de baas op zee waren. Door de geschiedenis heen schittert het moderne leven van strand en terrasjes en zijn oude visserswijken in opkomst zoals La Barceloneta.. En dan zijn er nog de plekken die herinneren aan de Olympische Spelen van 1992, de berg Montjuïc en Vila Olímpica.

Natuurlijk kun je niet heen om de schitterende bouwwerken van de architect Antoní Gaudí, op verschillende locaties in de stad. Ook kunstenaars als Picasso en Miró zijn niet weg te denken uit het artistieke aanbod van Barcelona.

Cultuurgeschiedenis, moderniteit, sportiviteit, kunstzinnigheid, de dagelijkse gebruiken en niet te vergeten de Spaanse taal. Dit zijn de sleutelwoorden voor deze excursie.

Buiten het bezoek aan historische en moderne bezienswaardigheden word je zoveel mogelijk ondergedompeld in het dagelijkse leven van de Spanjaard.

Als je mee wil op deze excursie, bereid je dan voor op 5 intensieve dagen waarin we veel van deze prachtige stad gaan bekijken.

Barcelona ligt 1639 kilometer van Amsterdam en daarom hebben we gekozen voor een vijfdaagse vliegreis. De exacte reisdata en vertrektijden zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra duidelijk is welke leerlingen meegaan, zal de vliegreis worden geboekt en volgt nadere informatie hierover. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, moeten we zo snel mogelijk de vliegreis boeken.

Wil je meer informatie? Contactpersoon is Dhr. Koelewijn.

 INFO SURVIVAL

Teylingen outdoor: Castellane (Zuid-Frankrijk)

Ben jij sportief ingesteld, sociaal en zie je het helemaal zitten om een week te "overleven" in Zuid-Frankrijk?? ....Dan is deze excursie echt iets voor jou!!!

We gaan namelijk met zijn allen naar Castellane, een klein gehucht in het Franse departement Alpes-de-Haute-Provence, waar we met elkaar een aantal sportieve uitdagingen aangaan. Castellane ligt in de Gorges du Verdon op ongeveer 2 uur rijden van Nice. Voor informatie en een indruk van het plaatsje kun je de volgende sites raadplegen. http://nl.wikipedia.org/wiki/Castellane en http://castellane.org/

We verblijven op een camping en slapen dan in tweepersoons tenten. Tijdens deze actieve week wordt er niet alleen een beroep gedaan op je sportieve kwaliteiten, maar zeker ook op je sociale kwaliteiten. De activiteiten die we doen zijn groepsactiviteiten en het doel is om samen met elkaar alle activiteiten te doorstaan. Ook naast de activiteiten zijn we een groep en dat betekent dat ook het koken en de afwas een groepsgebeuren is en dat verwacht wordt dat iedereen zijn/haar steentje bijdraagt. Voor een indruk van de camping kijk je op http://www.campinginternational.fr/

Tijdens de werkweek zullen we een aantal activiteiten doen, zoals Klettersteigen, canyoningen, oriëntatietocht, adventure-forest en klooftocht. De keuze van de activiteiten hangt onder andere af van het aantal deelnemers, de kosten, weersomstandigheden en de beschikbaarheid van personeel en faciliteiten in de week dat wij er zijn. Tijdens de activiteiten word je begeleid door professionele instructeurs (www.terraventuras.nl ), zodat alles veilig verloopt. Naast de activiteiten houden we ook (als het weer het toelaat) een "rustdag" die we doorbrengen in Nice.

Als je vragen hebt over deze excursie kun je terecht bij meneer Riko of mevrouw Smit.

INFO TERSCHELLING

 Kamperen op Terschelling

Terschelling, of Schylge voor de kenners van het Fries, is vanaf de kop van Noord-Holland geteld het derde waddeneiland van Nederland en heeft een bekende naam vanwege onder andere de Brandaris, de cranberryteelt en het Oerolfestival. Zoals waarschijnlijk bekend is het eiland in de zomer een zeer populaire vakantiebestemming zowel Nederlanders als buitenlanders. Eén van de andere redenen waarom Terschelling bekend / geliefd is, is vanwege het bijzondere natuurlandschap; de ontwikkeling van dit landschap wordt streng bewaakt door Staatsbosbeheer. Het oostelijke deel van het eiland, genaamd 'De Boschplaat' is sinds 1970 een Europees Natuurreservaat.

Een excursie naar Terschelling betekent helaas niet dat we een weekje op vakantie gaan. Wat we wel ondernemen is gebruik maken van de natuur en de mogelijkheden die het eiland biedt. Mogelijkheden voor het excursieprogramma zijn onder andere wadlopen (ieder dag valt bij eb de Waddenzee voor een deel droog), een dropping, een tocht over de Boschplaat, zeevissen, zeehonden spotten, het maken van een strandvuur, strandzeilen en nog wat andere dingen. Het een en ander is afhankelijk van weersomstandigheden, beschikbaarheid van materiaal (vissen en zeehond spotten) en toestemming van de gemeente (strandvuur).

Zoals de titel aangeeft is het verblijf op het eiland op basis van kamperen. We verblijven op het groepsterrein van een camping van Staatsbosbeheer. Deelname aan deze excursie vereist een actieve deelname van de hele groep: we zullen zelf tenten en toebehoren moeten regelen en op de camping zelf moeten koken en afwassen. Een samenwerkende en vooral sociale houding naar elkaar toe is een must!

We willen je voor alles een indruk geven van het eilandleven, de cultuur en de natuuromstandigheden die juist dit eiland zo bijzonder maken. Als je meer informatie wilt kunt je terecht bij dhr. Lokhorst.

Aantal deelnemers: max. 45.

INFO BERLIJN 

Waarom je voor Berlijn zou moeten kiezen...

Als er één stad in Europa is waar je de geschiedenis van een hele eeuw op elke straathoek tegenkomt, dan is dat wel Berlijn, de hoofdstad van Duitsland. Een miljoenenstad waar zo veel gebeurd is...

1. Berlijn is een wereldstad. Er wonen enkele miljoenen mensen uit allerlei culturen en toch is het een heel compacte stad. De grootste en bekendste dingen vind je er op loop- of metroafstand van elkaar. Vooral op jongeren oefent de stad een grote aantrekkingskracht uit. Niet voor niets zit het er altijd vol met backpackers from all over the World.

2. Berlijn is een stad vol historie. Ga maar na: vroeger was het de hoofdstad van een groot keizerrijk; Hitler vestigde er zijn waanzinnige regeringscentrum en na de tweede wereldoorlog was er niet veel meer van over. Daarna werd de stad opgedeeld en er liep een Muur dwars door de stad. Sinds 1989 is de stad weer één, maar nog steeds zie je de verschillen tussen Oost en West.

3. Berlijn is een moderne stad. Na de eenwording in 1989 is de stad een grote bouwput geweest en er staan nu grote en hypermoderne gebouwen. Je kijkt je ogen uit.

4. Berlijn is chic. Als we een middagje vrij hebben shoppen de dames graag bij Lafayette of in het KDW en de heren kijken hun ogen uit in de showrooms vol mooie Bugatti's en Jaguars aan de schitterende straat Unter den Linden.

5. Berlijn is ook aangrijpend. Vanuit de hoofdstad van het nazi-rijk werden de bevelen

uitgevaardigd voor de vernietiging van miljoenen Joden. Van dat afschuwelijke nazi-systeem

zien we nog iets in het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen.

6. En verder? Het Olympisch stadion is de moeite waard en de Fernsehturm en het Brandenburger Tor en de Reichstag en het Holocaust Monument en Checkpoint Charlie en het techniekmuseum, Schloss Sanssouci (Potsdam) enzovoort. En 's avonds bieden wij een uitgebreid avondprogramma (disco, bioscoop, bowlen) aan.

Er wordt overnacht in een jeugdhotel, de lunches en de drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Voor verdere informatie kunnen jullie terecht bij mw. S. Dertwinkel

INFO LONDEN: Swingend en historisch, Oxford: traditie en Harry Potter.

Reisdoel

Leerlingen maken vanuit een gastgezin kennis met Engelse cultuur, wereldstad Londen en universiteitsstad Oxford. Ze gaan op ontdekkingsreis en krijgen meer zelfvertrouwen doordat ze Engels moeten spreken; de mogelijkheid om de Britten en hun 'way of life' echt te ervaren!

Programma

De heenreis gaat met de ferry Calais-Dover en langs Canterbury. We bezoeken gezamenlijk de beroemde kathedraal waarna je een uurtje kunt rondzwerven in dit leuke stadje met haar Charles Dickens-achtige straatjes. Rond 18.00 uur arriveer je in Londen. Hier ontvangt het gastgezin je
met de maaltijd en breng je de rest van de avond bij hen door. De volgende dag maken we kennis met Londen: de stadswandeling langs alle beroemde monumenten en parken, zoals, Buckingham Palace, Hyde Park, Westminster Abbey, Big Ben, The Horse Guards, Trafalgar Square, Piccadilly Circus en nog veel meer. De veelzijdigheid van Londen hebben we in de rest van het programma gestopt: cultuur, winkelen (die-hard-shoppen ?!), reizen met de Londense metro, Shakespeare (we kunnen ´t niet laten), een paar van ´s werelds beroemdste musea met als uitsmijter
op donderdag na het diner in een restaurant een bezoek aan een fantastische musical. Enkele zaken
waarmee we in aanraking komen:

Diverse musea

Londen is de thuisbasis van veel wereldberoemde kunstgalerieën en musea, van hi-tech tot traditie. Denk aan het British Museum, het Natural History Museum en het Science Museum of voor wie zich liever met de mode bezighoudt is er het Victoria & Albert Museum.

Winkelen en vrije tijd

Londen biedt ook genoeg mogelijkheden om je vrije tijd door te brengen, faciliteiten van wereldklasse zoals Harrods en de bekende markten in  ovent Garden en Picadilly Circus zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen.

Parken en tuinen

Van de majestueuze koninklijke parken tot historische hooggelegen gronden, er zijn meer dan genoeg plekjes om van de frisse lucht te genieten in Londen. Het is zelfs zo dat één derde van de stad uit groene ruimten bestaat, zodat Londen één van de groenste hoofdsteden ter wereld is.

Oxford

We gaan een dag naar Oxford, de stad van de meest traditionele universiteit ter wereld maar ook van filmopnames zoals Harry Potter en de detectives Morse/Lewis...... en natuurlijk 'de' roeiwedstrijd. We maken een rondwandeling waarbij jullie zelf een deel presenteren, bezoeken Christ Church (Harry Potter-opnames) en gaan natuurlijk 'het water op' om te punteren.

Theater /Musicals

Het theater in Londen is misschien wel het beste ter wereld. Als je van West End musicals houdt, of van Shakespeare, toneelstukken en alles wat maar met theater te maken heeft, dan kun je je hart ophalen tijdens het hoogtepunt van onze schoolreis: een bezoek aan één van die sprankelende musicals in West End. (We weten niet of de afgebeelde musicals in mei 2015 nog draaien)

Gastgezinnen

Tijdens de schoolreis naar Londen logeren de leerlingen met twee, drie of vier leerlingen in een gastgezin. De verzorging in de gastgezinnen is op basis van vol pension. Als wij 's avonds buiten de deur eten krijgen de leerlingen een extra lunchpakket. Bij de verdeling wordt rekening gehouden met allergieën en speciale diëten. De eerste maaltijd is een warme maaltijd op de ket op de dag van vertrek.

 

AFSPRAKEN EN REGELS

Leerlingen die om wat voor reden dan ook niet kunnen/willen deelnemen aan een excursie dienen contact op te nemen met de Hr. Lokhorst voor de havo of de Hr. Bakker voor het vwo

Door het inleveren van het inschrijfformulier ben je verplicht de daarbij behorende reissom te betalen. (uitzonderingen ter beoordeling van de schoolleiding)

Voor betaling wordt een acceptgiro door de school gestuurd.

Leerlingen die zich tijdens de reis niet aan de gestelde regels houden kunnen, op eigen kosten, naar huis gestuurd worden. (ter beoordeling van de leiding)

Indien mogelijk word je bij de excursie van je 1e keus geplaatst. Blijkt dit niet mogelijk te zijn word je bij de 2e keuze ingedeeld.

Inschrijfformulieren moeten ondertekend zijn door ouders/verzorgers.

voor de buitenlandexcursies moet een kopie van de identiteitskaart of paspoort worden bijgevoegd. Zonder kopie is de inschrijving ongeldig.

Een annuleringsverzekering is voor eigen rekening.

De school heeft een doorlopende reisverzekering.