Notice: Undefined property: stdClass::$background in /home/fioretti/public_html/modules/mod_headers/tmpl/default.php on line 13

Onze school - Faalangst-, examenvrees- en sociale vaardigheidstraining

Faalangsttraining

Voor wie?
In de eerste klas wordt er in de loop van november een Schoolvragenlijst afgenomen door de mentoren. Deze vragen zijn ontworpen om te kijken of de leerlingen problemen hebben met leertaken of met het presteren binnen schoolverband.

De trainers van de cursus 'zelfvertrouwen' voeren naar aanleiding van de uitslagen van deze Schoolvragenlijst een gesprek met de leerling. Ook de ouders/verzorgers spelen in deze periode een grote rol. De leerlingen die in aanmerking komen voor de cursus krijgen een brief mee voor hun ouders/verzorgers om op een ouderavond kennis te komen maken met de trainers en het cursusprogramma.

Examenvreestraining

Voor wie? 
Ook in de bovenbouw kunnen leerlingen geconfronteerd worden met faalangst. Soms zijn dat leerlingen die in de onderbouw de training gevolgd hebben en toch wat opfrissing nodig hebben. Ook komt het regelmatig voor dat leerlingen in de onderbouw geen last hadden van faalangst en in de bovenbouw wel. 

Alle leerlingen die in aanmerking komen voor de examenvreestraining zullen 5 á 6 maal samen komen om de problemen aan te pakken waar ze tegenaan lopen in het examenjaar. 

 

Sociale vaardigheidstraining

Soms gaat sociale omgang niet vanzelf.  In de eerste klas wordt er in de loop van november een Schoolvragenlijst afgenomen door de mentoren. Deze vragen zijn ontworpen om te kijken of de leerlingen problemen hebben met sociale vaardigheden binnen schoolverband.

Alle leerlingen die in aanmerking komen voor de sociale vaardigheidstraining zullen 5 á 6 maal samen komen om de problemen aan te pakken waar ze tegenaan lopen. 

Wie meer informatie wil hebben over deze trainingen kan hierover contact opnemen met mevrouw J. Horeman-Kooloos, onze coördinator ondersteuning via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.