Nieuws - Ondersteuning Leeuwenhorst (NPO)

Andere locaties

Onderwijs
met
meerwaarde

Mede dankzij de gelden die beschikbaar zijn gesteld door het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) bieden we onze leerlingen een ondersteuningsprogramma aan.

Hieronder wordt een toelichting gegeven op het programma, staat schematisch weergegeven wanneer een leerling voor een bepaalde vorm van ondersteuning in aanmerking komt en wie u het beste kunt benaderen wanneer er vragen zijn.

npo flowchart
 

 

  

 

 

 

 

 

 Leren leren

Wat: h
et aanbieden van lessen ‘leren leren’ aan leerlingen ter bevordering van het verkrijgen van eigenaarschap over het eigen leerproces.
Beoogd resultaat: w
egwerken van achterstanden van leerlingen op het gebied van cognitieve vaardigheden, organisatievaardigheden en motivatie.
Contact: mevr. Funda Yavas-Hagenouw (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of mevr. Femke de Koning (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schoolmaatjes

Wat
: Individuele begeleiding van leerlingen door een coach (maatje).
Beoogd resultaat: wegwerken van achterstanden van leerlingen op het gebied van plannen, leren, motivatie, problemen met sociaal welbevinden, etc.
Contact: mevr. Laura Martin (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huiswerkklas

Wat: het aanbieden van huiswerkbegeleiding voor leerlingen die zich thuis lastig kunnen concentreren. Deze leerlingen kunnen aan het eind van hun lesdag hun huiswerk maken onder begeleiding van een onderwijsassistent of docent.
Beoogd resultaat: leerlingen worden geholpen bij het maken van hun huiswerk en hebben de gelegenheid dit in een rustige omgeving en onder begeleiding te doen. Dit zorgt ervoor dat leerlingen hun werk bijhouden en niet achterop raken.
Contact: dhr. Niels Verlaan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)