Notice: Undefined property: stdClass::$background in /home/fioretti/public_html/modules/mod_headers/tmpl/default.php on line 13

Nieuws - Schoolexamen Theater op Leeuwenhorst

Andere locaties

Onderwijs
met
meerwaarde

Op dinsdag 3 december was het dan zover. De leerlingen uit 5 HAVO, 5 VWO, 4 HAVO en 4 VWO presenteerden zich aan ons tijdens het eerste deel van het openbare examen Kunstvak Drama.

Op deze avond zijn we getuige geweest van het eigen werk van de leerlingen uit 5 HAVO en 5 VWO. Stuk voor stuk gaven ze zichzelf bloot met zeer persoonlijke presentaties. De kwaliteit en diepgang van deze performances was ontzettend indrukwekkend. Het feit dat ze deze persoonlijke verhalen vertelden aan een publiek dat bestaat uit vooral vreemden getuigd van enorm veel lef en durf. “Ik voelde me trots dat ik voor deze leerlingen mag werken”, aldus Daphne van Houten (roostermaakster).

Daarnaast kon het publiek genieten van de grappige en scherpe dialogen van 4 HAVO en 4 VWO én van een aantal hilarische scènes uit het stuk Midzomernachtsdroom van Shakespeare gespeeld door voornamelijk leerlingen uit 4 MAVO.

Kortom: een zeer afwisselende avond waarin we zijn ontroerd door de passie en de onderwerpen van de spelers en hebben gelachen om de humor en de fysieke transformaties van de spelers.

Sinds vorig jaar geven wij de leerlingen de mogelijkheid om eindexamen te doen in het vak Theater oftewel Kunstvak Drama. Binnen deze lessen gaan de leerlingen aan de slag met het vak acteren, het maken van theater en het kijken naar theater. Een waardevolle aanvulling op het culturele aanbod wat de school al biedt.