Notice: Undefined property: stdClass::$background in /home/fioretti/public_html/modules/mod_headers/tmpl/default.php on line 13

Nieuws - Een dagje in het Archeon

Andere locaties

Onderwijs
met
meerwaarde

Donderdag 1 oktober zijn we met klas 2 Gymnasium naar het Archeon gegaan. Daar volgden we, onder begeleiding van twee enthousiaste “Archeotolken” een Romeinse Doe-route, een interactieve route speciaal voor gymnasiasten.

Dit hield in dat we een kijkje mochten nemen in een gezellig ingericht triclinium; 3 ligbedden met zacht matras en kussens, een bijzettafeltje voor heerlijke Romeinse gerechten en mooie Pompeiaanse muurschilderingen.  Hier werd ons v...erteld wat de Romeinen zoal als delicatessen beschouwden: muizen gemarineerd in wijn; slakken verdronken in melk en vervolgens gebakken als poffertjes; gegrilde varkens  gevuld met levende zangvogeltjes, zodat tijdens het aansnijden, de vogeltjes uit de buik vlogen.

Verder hebben we nog het huis van een Romeinse  pottenbakker bezocht, anekdotes aangehoord over de manier waarop Romeinen operaties uitvoerden –zonder verdoving!-, een bezoek gebracht aan het badhuis, alwaar leerlingen elkaars arm masseerden  met zand en olie, een tempelceremonie bijgewoond en tot slot een heus gladiatorengevecht meegemaakt.

Ronduit hilarisch was het exerceren als Romeins legioensoldaat. Leerlingen moesten leren in de pas te marcheren. Wie uit de pas liep, kon zich tien keer opdrukken.

Al met al was het een gezellige, zonovergoten en vooral leerzame dag!

Voor meer foto's, klik hier