mavo, havo, atheneum en gymnasium

Leeuwenhorst


Teylingen College Leeuwenhorst Musical 2019

Doe mee met "BELLE & HET BEEST"!


SCHRIJF JE HIER IN


De Musical:
Belle & het Beest (Engels: Beauty and the Beast) is een musical die gebaseerd is op de gelijknamige tekenfilm van Walt Disney Pictures.

Het script werd geschreven door Linda Woolverton, de teksten door Howard Ashman en Tim Rice en de muziek door Alan Menken. Op 18 april 1994 ging op Broadway Beauty and the Beast in première.

Het verhaal van de musical is vrijwel volledig gebaseerd op de tekenfilm uit 1991, met een aantal kleine aanpassingen. Zo zijn de rollen van de kleerkast en de plumeau groter geworden en hebben ze ook namen gekregen (La Commodia en Babette in de Nederlandse en Vlaamse versie)

De film is gebaseerd op een traditioneel volksverhaal. De eerste gepubliceerde versie was een vertolking door Madame Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve, met andere sprookjes werd La Belle et la Bête uitgegeven in La Jeune américaine, et les contes marins in 1740.


Het verhaal:
Het verhaal is deels gebaseerd op het originele verhaal. Op een loude winterdag klopt een oud vrouwtje aan bij het kasteel van een jonge, verwende en arrogante prins voor wat beschutting tegen de bittere kou. Ze geeft hem één enkele roos als betaalmiddel. De prins weigert haar verzoek en dan smelt de lelijkheid plotseling van het vrouwtje af en verandert ze in een beeldschone tovenares. Ze heeft gezien dat de prins niet kan liefhebben en spreekt een gruwelijke betovering uit over het kasteel. De prins verandert in een beest en ook alle personeelsleden veranderen in een voorwerp gerelateerd aan hun karakter. De roos die de prins heeft gekregen, is een betoverde roos. Als de prins, voordat het laatste blad van de roos valt, niet kan leren liefhebben en dus ook de liefde van die andere persoon niet kan terug winnen, dan zijn hij en zijn personeel voor altijd gedoemd te blijven bestaan in de figuren waarin ze zijn veranderd.

En dan klopt op een dag een mooi meisje aan dat verdwaald is....


De repetities:
Elke maandagmiddag 16:45 – 18:15 in het forum of in het muzieklokaal tot aan de voorstelling.
Na de zomervakantie (of eerder indien mogelijk) beginnen we om 15.45.

De laatste week voor de zomervakantie elke dag (maandag 15 juli t/m vrijdag 19 juli) van 09:00 tot 17:00.
Na de zomervakantie 3 weekenden op zaterdag en zondag.


De voorstellingen:
De voorstellingen worden gehouden in oktober 2019 in het Forum. Dit wordt in totaal 5 keer gedaan!

Iedereen die wil komen kijken is van harte welkom!
We spelen ook 2 voorstellingen voor brugklas 1.


De voorwaarden:
Om mee te kunnen doen aan de musical is het de bedoeling dat je aanwezig bent bij alle repetities, inclusief de voorstellingen, de generale  repetitie en het repetitieweekend. Er worden geen uitzonderingen gemaakt! Meer dan drie keer een repetitie missen (om wat voor reden dan ook) brengt je deelname in gevaar. Verder zal er per week een klein beetje huiswerk van je verwacht worden.


Voor wie?
Alle leerlingen uit klas 1, 2, 3,4 en 5.


Waarom meedoen?
Als je van zingen en acteren houdt, is dit de ideale kans om aan een geweldige voorstelling mee te doen!

Aanmelden?
Meld je aan via het aanmeldingsformulier, klik hier!


Extra hulp?
Kun je niet alle data maar vindt je het toch leuk om betrokken te zijn? Voor deze productie zoeken we veel hulp achter de schermen! Dus meldt je gerust aan! Ook je ouders zouden mogen/kunnen helpen als ze willen!


Eerste repetitie
Maandag 3 december 2018 om 16:45.