mavo, havo, atheneum en gymnasium

Leeuwenhorst

Theaterklas

Toneel en dans zijn leuk om naar te kijken, maar nog leuker om zelf te doen! Heb je speciale belangstelling voor deze expressieve vakken en wil je deze talenten graag ontwikkelen? Dan voel je je als een vis in het water in onze Theaterklas.

Leeuwenhorst is een school met een warm hart voor cultuur en theater. Dat is al heel lang zo. Veel leerlingen doen ieder jaar met veel plezier mee aan onze fantastische theaterproducties en toneelvoorstellingen: als een ster sta je bij ons op de planken!

Er zijn op dit moment 5 theatergroepen uit verschillende jaarlagen actief in de school.

Vakken
In de Theaterklas krijg je een échte opleiding. Je krijgt 2 uur drama per week. Naast deze vaste lessen gaan je ook regelmatig voorstellingen bezoeken in het theater en volg je workshops.
In de lessen gaat het om: leren zoeken naar nieuwe mogelijkheden in je eigen creativiteit, persoonlijke aandacht, expressie, hard werken en samenwerken.
Het schooljaar is verdeeld in verschillende blokken. Deze blokken verschillen per leerjaar en worden afgesloten met een cijfer. Ieder jaar werk je toe naar een voorstelling waarin je kunt laten zien wat je geleerd hebt.

Eigen Bijdrage
Voor de Talentklassen wordt een eigen bijdrage van € 150,- gevraagd

Nieuwsgierig?
Kom dan meedoen met onze introductielessen op woensdag 24 januari 2018 !

Of kom kijken bij een van onze voorstellingen!

Van maandag  7 t/m zaterdag 9 juni 2018 vindt het Leeuwenhorst Theaterfestival plaats.

Alle 5 theatergroepen spelen dan hun voorstellingen.

5 RoeFestival: Het Jongeren Theaterfestival voor Zuid Holland.

Ieder jaar vindt het 5Roefestival in onze school plaats. Tijdens dit theaterfeest treden 9 verschillende groepen van scholen voor voortgezet onderwijs, theaterscholen en centra voor de kunsten op in korte voorstellingen. Voorafgaande aan dit mooie festival spelen onze eigen vijf theatergroepen drie dagen op het LTF (Leeuwenhorst Theaterfestival) 9 voorstellingen. Voor meer informatie over het 5Roefestival zie:www.5roefestival.nl

REVUE15.
Ook dit jaar gaven alle theaterklassen een korte presentatie tijdens de Revue. Een geweldige avond met een zeer afwisselend kijkje in de theaterkeuken.

YET (Youth, Europe and Theatre), ons internationale theaterporject speelde zich de afgelopen jaren af in Finland, Italie en Nederland. Samen met een groep buitenlandse leerlingen zijn er prachtige voorstellingen neergezet.