mavo, havo, atheneum en gymnasium

Leeuwenhorst

Sportklas

Dat sporten leuk is, weet je natuurlijk wel. Maar wist je dat je van sporten ook kunt leren samenwerken, presteren en doorzetten?

Belangrijke kwaliteiten die je goed van pas kunnen komen. Hou je van bewegen en
besteed je graag veel tijd aan sport, dan zit in je onze Sportklas helemaal op je plek.

In de Sportklas op Leeuwenhorst krijg je meer sport dan in de gewone brugklas en ga je ook anders om met sport. Er wordt aandacht besteed aan sporten die normaal niet aan bod komen. Ook winnen, verliezen en het creëren van teamspirit komen ruimschoots aan bod. Want als je niet samenwerkt, zul je als team nooit iets bereiken.

Sporten
Het jaar is verdeeld in blokken, waarin telkens één sport centraal staat. Denk maar aan volleybal, voetbal, basketbal en nog veel meer. Natuurlijk ga je vooral sporten, maar je leert ook veel over de sport zelf. Daarnaast heb je regelmatig clinics. Dat zijn speciale lessen waarin een bijzondere sport centraal staat: kitesurfen, golf, abseilen enz.

Voor wie?
De Sportklas is bestemd voor kinderen met een redelijke bewegingsvaardigheid en een sportieve instelling. In de bovenbouw kun je, als er
nog steeds voldoende sportfanaten zijn, een speciaal programma als voorbereiding op de Sportacademie of het CIOS volgen.

Eigen Bijdrage:
Voor de Talentklassen wordt een eigen bijdrage van € 150,- gevraagd.