mavo, havo, atheneum en gymnasium

Leeuwenhorst

Scienceklas

Wetenschap en techniek is overal! Science is niet alleen interessant, het is vooral ook heel leuk.

Lees je graag het tijdschrift Zo zit dat? Of vind je Discovery's Megastructures megacool? Als je meer wilt weten over techniek, hoe het werkt en hoe alles in elkaar zit, dan is de Scienceklas op Leeuwenhorst zeker weten wat voor jou!

De Scienceklas is een ontdekkingsreis waarin je niet alleen leert door lezen, luisteren en kijken, maar ook door experimenteren, meten, maken, testen, bouwen, monteren en demonteren. Je maakt kennis met de theoretische kanten, maar vooral ook met de praktische kanten van natuurwetenschappen.

Exacte wetenschappen
Je doet allerlei proefjes en onderzoeken. En je verdiept je in de exacte wetenschappen. Dat zijn vakken zoals biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde, maar ook ruimtevaart en sterrenkunde! Je gaat robots in elkaar zetten, een misdaad oplossen en zelf bruggen ontwerpen én bouwen. Nauurlijk bezoek je ook instellingen en musea die met science te maken hebben.

Robotica
In de sciencelessen bouwen de leerlingen zelf een robot die opdrachten uit moet voeren. Zo leer je omgaan met sensoren waarmee de robot kan "voelen", "zien" en "horen".

Bio- diversiteitVleermuizen, ratten, slangen en nog veel andere dieren worden onderzocht in het practicum Bio-diversiteit.

Nieuwsgierig?
Voor de Scienceklas hoef je niet direct een whizzkid te zijn. Wat je nodig hebt, is een flinke dosis nieuwsgierigheid, interesse, motivatie en inzet. En je houdt ervan om ergens helemaal in te duiken.

Eigen Bijdrage:
Voor de Talentklassen wordt een eigen bijdrage van € 150,- gevraagd.