Notice: Undefined property: stdClass::$background in /home/fioretti/public_html/modules/mod_headers/tmpl/default.php on line 13

Gymnasium

Andere locaties

Onderwijs
met
meerwaarde

Ben jij nieuwsgierig? Wil jij extra uitdaging en lessen op hoog niveau? Dan is ons gymnasium iets voor jou. In de brugklas begin je met een uur Latijn per week.

In de tweede klas komt daar Grieks bij. Je behaalt een gymnasiumdiploma als je in de onderbouw Latijn en Grieks volgt en in de bovenbouw minstens één van beide talen kiest. In de brugklas volgen de gymnasiumleerlingen 1 uur Latijn en in de tweede en derde klas 2 uur Latijn en 2 uur Grieks. Daarom is er ook in leerjaar 2 en 3 een andere verdeling van de lestijd per vak ten opzichte van de atheneumopleiding.

In de bovenbouw krijg je daarnaast het vak Klassieke Culturele Vorming waar de volgende onderwerpen aan bod komen: beeldende kunst en architectuur, theater en filosofie.

Bij het onderdeel kunst en architectuur bestuderen we klassieke bouwkunst door de tijd heen, met name in de stad Rome, en maak je een eigen Griekse vaas.

Omdat veel Griekse tragedies ook vandaag de dag nog worden opgevoerd in Nederland en het buitenland komt ook theater aan bod. Indien
mogelijk bezoeken we een opvoering met leerlingen. Ook ga je een Griekse tragedie bewerken voor de theaterklas. Bij het onderdeel receptie kijken we naar de sporen die de klassieke oudheid heeft nagelaten in onder andere literatuur en film.

Tot slot behandelen we filosofen als Pythagoras en Sokrates en neem je deel aan een filosofisch debat.