mavo, havo, atheneum en gymnasium

Leeuwenhorst

ART-klas

Houd jij van een creatieve uitdaging? Geef je niet snel op? Kijk je verder dan je neus lang is?

Dan ben je een geschikte kandidaat voor onze ART-klas!

In deze beeldende talentklas staat kunst kijken en maken centraal. Niet alleen in het klaslokaal maar ook daar buiten. Niet alleen met potlood en papier maar ook met audiovisuele middelen en recycle- materialen. Niet alleen samen met de vakdocenten tekenen/handvaardigheid maar ook met speciale gastdocenten uit de kunstwereld.

Zo ga je veel op pad. Denk hierbij aan een bezoek aan het Amsterdam Lights Festival en het Rijksmuseum. Je ontdekt de wereld van film en fotografie en je onderzoekt hoe je een eigen expositie samenstelt en organiseert. Ook worden er bijzondere workshops verzorgd door beeldend kunstenaars.

Het klaslokaal wordt een atelier, werkplaats en studio. Leeuwenhorst wordt een galerie en jij wordt de kunstenaar!

Het ART-klas jaar is onderverdeeld in drie lesperiodes. Elke periode heeft een eigen thema en wordt afgesloten met een expositie en een buitenschoolse excursie. Denk hierbij aan het maken van een kunstwerk voor de gemeente Noordwijkerhout, of een zelfportret op een echt schilderdoek geschilderd met zelfgemaakte verf. En hoe cool is het om aan het eind van het schooljaar je medeleerlingen en docenten, ouders en familie een rondleiding op Leeuwenhorst te geven op jouw eindexpositie?

 Bekijk hier het promofilmpje van de Artklas gemaakt door Melle de Groot.

Eigen Bijdrage:
Voor de Talentklassen wordt een eigen bijdrage van € 150,- gevraagd

 

.