Groep 8 - Wat doen we bij de introductie?

Beste bijna Leeuwenhorster,

Eindelijk is het dan zover.... Je laat groep 8 achter je en de brugklas staat voor de deur.

Nog even en het schooljaar is voorbij! Afscheid nemen van je oude school, natuurlijk heerlijk vakantie vieren en dan over een paar weken beginnen aan een nieuwe schoolcarrière op Leeuwenhorst.  

Een grote en spannende stap. Groot omdat er best wel een flink verschil is tussen je leventje in groep 8 van nu en de hele gang van zaken in de brugklas. En spannend omdat het best wel gek is om weer de jongste van de school te zijn. Nieuw gebouw, nieuwe klas, nieuwe gezichten, nieuwe vakken en veel meer leerkrachten. Het is de bedoeling dat je 4, 5 of 6 jaar verblijft op je nieuwe school. Je moet daarom goed wegwijs raken in het gebouw, in de vakken, in je klas.

Om je stapsgewijs beter kennis te laten maken met je nieuwe schoolomgeving en alles wat daarmee samenhangt, organiseren wij in de eerste schoolweek (week 35) allerlei activiteiten. 

De eerste schoolweken zijn ook bedoeld als introductie op je nieuwe schoolloopbaan. De introductieperiode wordt traditiegetrouw afgesloten op de vrijdag vóór de herfstvakantie. 

Veel zal nieuw voor je zijn. Het is logisch dat je letterlijk en figuurlijk je weg door school moet vinden. Daar kan het boekje "Leeuwenhorst voor dummies" je bij helpen. 

Je zult zien: je bent zo gewend op je nieuwe school!

Wij wensen je een hele fijne vakantie toe en hopen je te ontmoeten op woensdag 1 september om 09.00 uur, ontvangst in het Forum van de school.