Groep 8 - Vraag en antwoord

In de vakantie kun je alvast wat spullen kopen, zodat je goed het schooljaar kunt beginnen. We verwachten in ieder geval dat je over onderstaande spullen beschikt.

Aan het begin van het schooljaar krijg je een eigen locker met een sleutel. Hierin kun je je spullen bewaren. 

Het programma van je eerste schoolweek ziet er als volgt uit (dit is het programma van schooljaar 2021-2022):

Om helemaal goed voorbereid aan de eerste schooldag te beginnen, kun je je boeken kaften. Hierbij enkele tips: 

Op het Leeuwenhorst kun je je aanmelden voor de volgende Talentklassen: 

Op deze school tekenen alle leerlingen een pestprotocol. In het pestprotocol staan afspraken over "Veilig op school".

Op school hebben wij een mediatheek. Hier vind je veel verschillende boeken in allerlei talen. Daarnaast kun je hier terecht voor informatie over allerlei onderwerpen.

Het kan zijn dat 's morgens het eerste lesuur niet doorgaat omdat de docent ziek is. De conciërge zet dan de telefoon-boom in werking.

Aan het begin van het schooljaar krijg je van je mentor een kopieerdruppel. Hierop staat een bedrag van € 5,-. Een zwart/wit kopie kost € 0,05 (dubbelzijdig € 0,08), een
kleurenkopie kost € 0,20 (dubbelzijdig € 0,32).

Alle brugklasleerlingen zetten hun fiets in de fietsenkelder. De mentor zal aan het begin van het schooljaar laten zien op welke plek je je fiets moeten zetten. Staat je fiets verkeerd geparkeerd, dan staat je fiets helaas tot 17.00 uur aan de ketting.

Ook op Leeuwenhorst heb je te maken met chromebooks. In de eerste schoolweek krijg je een inlogcode. Met deze inlogcode kun je op elke chromebook op school inloggen.

Natuurlijk heb je ook boeken nodig voor het nieuwe schooljaar. Samen met je ouders kun je via de website van Leeuwenhorst de link aanklikken "boeken bestellen". Of:

Als je ziek bent en niet naar school kan, is het de bedoeling dat je wordt afgemeld door een van je ouders vóór 08.10 bij de conciërge/administratie van school, tel nr: 0252-461777.

Beste bijna Leeuwenhorster,

Eindelijk is het dan zover.... Je laat groep 8 achter je en de brugklas staat voor de deur.

Jouw aanspreekpunt binnen de school is je mentor. Het is haar/zijn taak om jou te helpen op school. Je bespreekt samen je resultaten, hoe je het op school vindt, over "waar ook alweer de administratie is", over het leren van toetsen en nog veel meer dingen.