Groep 8 - Thuis voelen

Een nieuwe school

Over één of twee jaar ben je klaar met de basisschool en ga je naar de middelbare school.

Een grote stap, waar je waarschijnlijk samen met je ouders goed over aan het nadenken bent. Wat vind je leuk om te leren? Op welke school komt dat goed aan bod? En waar voel je je het snelste thuis?

Op Leeuwenhorst besteden wij veel aandacht aan onze nieuwe leerlingen. Als je bij ons op school komt, begin je daarom met een introductie waarin je het gebouw, de leraren en je medeleerlingen leert kennen. Zo voel je je snel thuis en weet je alles makkelijk te vinden.

Maar ook na de introductie kun je rekenen op hulp als je dat nodig hebt. Want bij Leeuwenhorst draait het om jou! Eén van je leraren of leraressen wordt straks jouw mentor. Die houdt in de gaten hoe het met je gaat. En met hem of haar bespreek je je schoolvorderingen of andere dingen die je kwijt wilt. Ook de andere leraren en leraressen leer je kennen net als je klasgenoten. En dat maakt de Leeuwenhorst een heel gezellige school.

Ontdek wat je leuk vindt:

Talentklassen

Vind je veel dingen leuk of weet je soms juist niet wat je moet kiezen? Geen nood, bij Leeuwenhorst helpen we je graag om te ontdekken waar jouw interesses liggen en waar je goed in bent. Naast de gewone lessen organiseren we heel veel leuke en leerzame leerling-activiteiten. Ook kun je bij ons kiezen uit verschillende Talentklassen.
Een sportklas, een theaterklas, een muziekklas en een scienceklas en een ART-klas.

Leeuwenhorst staat bekend om de coole leerling-activiteiten die georganiseerd worden:

• Het Open Podium: fantastische optredens voor en door leerlingen;
• Musical: ieder jaar een grote productie vol zang en dans;
• Eindexamenconcerten van muziekleerlingen;
• Theaterproject Youth, Europe and Theatre (YET): deelname aan een beroemd en internationaal theaterproject.