vmbo basis | vmbo kader | technomavo | vakcollege 

KTS

Onderwijs

Dinsdag 11 maart was het zover! Vanuit het hele land streden de beste VMBO- leerlingen om de titel beste VMBO -brood-, brood/banket- en banketbakker van Nederland.

 

Tyrone van Leeuwen (brood/banket), Bradley Ketelaar(brood) en Megan Boom(banket), leerlingen van de KTS, streden mee om de prijzen! Vakschool Rijn IJsel in Wageningen was even het epicentrum van al het bakkerijgeweld.
De deelnemers hadden in deze neutrale omgeving 4 uur de tijd om twee producten te maken. Geen van onze leerlingen was echt tevreden over hun eindresultaten en zij achtte de kans op een prijs niet hoog. Daarom was het extra spannend hoe de score voor ze zou uitvallen!

Tijdens een heerlijk diner met ...........was de prijsuitreiking.( beter is: De prijsuitreiking werd gehouden tijdens een heerlijk diner. Daar werd de spanning opgevoerd, want tijdens elke gang werd er een prijs uitgereikt. ) De spanning werd opgevoerd, want tijdens elke gang werd er een prijs uitgereikt .

Tussen het hoofdgerecht en het dessert werd het Teylingen College twee keer genoemd. Als eerste werd Bradley Ketelaar naar voren geroepen voor een tweede prijs. Net bekomen van deze verrassing werd direct Tyrone van Leeuwen naar voren geroepen in de categorie Brood/banket. Beide hadden dit niet verwacht en waren ontzettend blij met deze prijs.,

Helaas werd de inspanning van Megan niet beloond met een prijs, toch mag zij trots zijn op haar jurybeoordeling, want de concurrentie in de categorie banket was erg sterk dit jaar.