Nieuws - Vakkanjers

Andere locaties

Op de
KTS
maak
je het

Onderzoeken, ontwerpen, maken en presenteren. In Vakkanjer Explorer, een bijzonder lesprogramma in challenge vorm, bedenken de leerlingen ideeën die de maatschappij verder kunnen helpen. Een ieder vanuit zijn of haar eigen interesses en talenten. De leerlingen van K2KT6 en K2KT7 gaan 13 januari a.s. beginnen met Vakkanjer Explorer. De eindpresentatie is in april 2020.

Ieder team krijgt bij de start van Vakkanjer Explorer een opdracht: begin een bedrijf en bedenk een technische oplossing voor een probleem. Ze gaan bijvoorbeeld aan de slag met het bedenken en maken van praktijkgerichte oplossingen om kinderen meer te laten bewegen. Dit in opdracht van de Johan Cruyff Foundation. Anderen gaan de slag met de thema’s zorg of recycling.

De leerlingen gaan onderzoeken, ontwerpen, maken en presenteren en hopen met dit project te ontdekken of techniek iets voor ze is. Tijdens het project geeft een jury tips om het idee te verbeteren. Een foute uitwerking bestaat niet, het gaat om het idee en de creativiteit.