Nieuws - "Lokaal-vlees"

SOMtoday

Inloggen

Andere locaties

Op de
KTS
maak
je het

De Horeca-afdeling van de KTS gaat een waardevolle samenwerking
aan met veehouderij Salman voor het project: “Lokaal-vlees”

De docenten van de KTS zijn altijd op zoek naar vernieuwing en verdieping in het lesprogramma.
Deze vernieuwing is gevonden in de samenwerking met veehouderij Salman. Hemelsbreed kan er
worden gezegd dat het buren zijn, want de veehouderij bevind zich in de polder naast de school.
Veehouderij Salman fokt Limousin runderen en laat deze een aantal keer per jaar slachten bij
slagerij Klein in Noordwijkerhout. Om het onderwerp vlees meer betekenis te geven tijdens de
lessen, heeft de school besloten om een stier te kopen en deze te verwerken tijdens de lessen.

Het is de bedoeling dat het gehele dier wordt verwerkt tijdens de lessen. De verschillende de-
len en gemaakte gerechten worden grotendeels verkocht in ‘t Winkeltje van de KTS. Om dit te

realiseren hebben wij slagerij Klein uitgenodigd om een masterclass uitbenen te geven aan onze
leerlingen. Tijdens deze masterclass worden verschillende delen live uitgesneden. Op deze manier
wordt het ambacht van een vakslager overgedragen aan de leerlingen.
Zo leren zij waar de verschillende technische delen van het rund zich bevinden.
De stier, genaamd: ‘Gerrit’, gaat maandag 21 oktober van de veehouderij naar de slager en blijft
een week in de ‘benen’ hangen om te besterven. In de week van 28 oktober wordt er gestart met
het verwerken van het vlees tijdens de lessen. De masterclass uitbenen wordt op dinsdagmiddag
29 oktober gegeven.

Meer info:
dhr. G. Verheij