Leerlingen KTS steunen 'Reuring'

Nieuws - Leerlingen KTS steunen 'Reuring'

Op 21 december 2023 organiseerden leerlingen van Teylingen College KTS een bruisende kerstmarkt die een grote menigte trok. Het doel? Het inzamelen van geld voor het goede doel ‘Reuring’. Met trots kunnen we melden dat de leerlingen, met het verkopen van zelfgemaakte en zelfgebakken producten, een indrukwekkend bedrag van 3.023 euro hebben opgehaald voor dit waardevolle initiatief.

De officiële overhandiging van de waardecheque vond op dinsdag 19 maart jl. plaats op de KTS, waar directeur Dennis Engelhart samen met leerlingen Nick en Nout de cheque overhandigde aan projectcoördinator Els Troch en vrijwilliger Hashina namens Reuring. 

Dit bedrag zal een aanzienlijke impact hebben op de activiteiten van Reuring. Het stelt hen in staat om talloze ‘bakjes troost’ te schenken, evenals het blijven aanbieden van maaltijden en workshops tegen een symbolische prijs, waardoor iedereen kan deelnemen aan activiteiten die essentieel zijn voor sociale inclusie en welzijn. De donatie zal volledig ten goede komen aan de bezoekers van Reuring Noordwijk.

Reuring fungeert als een lokale voorziening, waarbij de focus ligt op het ondersteunen van kwetsbare burgers, jong en oud, met een hulpvraag. Het biedt een toevluchtsoord voor degenen die behoefte hebben aan een betaalbaar kopje koffie, sociaal contact, een luisterend oor en gezelligheid. Het ultieme doel van Reuring is om mensen op een laagdrempelige manier te ondersteunen, zodat zij weer volwaardig kunnen deelnemen aan onze samenleving. 

De bijdrage van de KTS aan Reuring illustreert niet alleen de inzet van de school voor het ondersteunen van de lokale gemeenschap, maar ook de vastberadenheid van onze leerlingen om een verschil te maken in het leven van anderen.