Statieheld

Nieuws - Statieheld

Op maandag 26 februari jl. is op de KTS de StatieHeld recycle-automaat feestelijk onthuld door wethouder Heleen Hooij van de gemeente Teylingen en directeur Dennis Engelhart.  

De KTS heeft vanuit de gemeente Teylingen en ‘Teylingen Schoon’ het verzoek gekregen om mee te doen met een pilot waarbij een statiegeldmachine op de KTS wordt geplaatst. Deze pilot duurt drie maanden. 

Leerlingen kunnen in de StatieHeld hun statiegeldproducten, zoals blikjes en kleine flesjes, inleveren en krijgen door middel van een QR code het statiegeld op hun rekening gestort, of hebben de mogelijkheid om het statiegeld te doneren aan een goed doel. Zo hoeven zij hun blikjes en flesjes niet meer weg te gooien of te bewaren tot ze deze bij de supermarkt kunnen inleveren. 

De KTS werkt graag mee aan initiatieven die zorgen voor een duurzame en circulaire wereld. Op deze manier hopen wij duurzaamheid onder de aandacht van onze leerlingen te brengen. Tevens sluit deze pilot aan bij de afgelopen themaweek, waarbij de leerlingen van leerjaar 2 op bezoek zijn gegaan bij de milieustraat in Voorhout.

 

Video door: Mariëlle Bakker, Bollenstreek Omroep