Een dag mét de leraar op de Dag van de Leraar

Nieuws - Een dag mét de leraar op de Dag van de Leraar

Op 5 oktober, de Dag van de Leraar, is het Teylingen College KTS in Voorhout bezocht door een beleidsmedewerker van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Voor dit werkbezoek, genaamd ‘een Dag mét de Leraar’ waren de KTS en de OCW-medewerker aan elkaar gekoppeld. “Wat is er hier veel mogelijk - indrukwekkend!”

Voorafgaand aan het bezoek was gevraagd wat de school graag wilde laten zien. Op basis van de antwoorden was de school gematcht aan Denise Schreurs, senior beleidsmedewerker voortgezet onderwijs bij OCW. Het doel van het bezoek was: een beeld vormen van vmbo-leerlingen en docenten. En hoe kan dit beter dan mee te draaien met de lessen? Mevrouw Schreurs ging dus de handen uit de mouwen steken tijdens lesbezoeken aan alle afdelingen.

Na een rondleiding door de KTS hing er een overall voor haar klaar en ging ze samen met leerlingen aan de slag bij praktijklessen metselen en lassen. “Leuk om de leerlingen in actie te zien en wat een bevlogen docenten!”, aldus mevrouw Schreurs. De leerlingen konden op hun beurt de interesse waarderen en vertelden enthousiast over de kneepjes van ‘hun’ vak. In de middag lagen er een koksbuis en een schort klaar om mee te draaien op de afdeling consumptief. Ook daar had mevrouw Schreurs geanimeerde gesprekken met leerlingen en docenten. en leerde ze ook nog wat nieuwe keukentechnieken.

Het bezoek werd door alle betrokkenen als nuttig en inspirerend ervaren. Mevrouw Schreurs: “Eigenlijk zou een werkbezoek als dit verplichte kost moeten zijn voor elke nieuwe OCW-medewerker die zich met het vmbo-beleid gaat bezighouden. Alle indrukken die ik vandaag heb opgedaan, komen terug als ik straks op het ministerie weer bezig ben met beleidsvoering, dan komt alles samen”. Vooral het open contact tussen docenten en leerlingen en de belangrijke rol die de basisvaardigheden spelen in de praktijklessen vielen haar op.

Directeur Ton de Groot voegt hier nog aan toe: “Vakonderwijs is een middel om leerlingen te laten groeien, naar een mooie toekomst in het bedrijfsleven.” Beiden waren het erover eens dat de match tussen de KTS en OCW een succes was en voor herhaling vatbaar. Wellicht volgt er nog een tegenbezoek aan OCW. Voor nu werd er nog lang nagepraat over alle facetten van het onderwijs.

Persbericht: PR KTS

Foto’s: Lilian Fotografie

rsz 1rsz ocw dvdl lassen