Nieuws

Nieuws

Een opmerkelijk project ontvouwde zich op donderdag 11 april 2024 op het terrein van Teylingen College KTS, waar leerlingen van de opleiding vmbo-t +/vmbo-t Xtra met het beroepsprofiel ‘Bouwen, Wonen en Interieur’ hun creativiteit en vaardigheden combineerden om een unieke afvalbakbank te ontwerpen en te bouwen. De onthulling van dit innovatieve project werd bijgewoond door vooraanstaande gasten, waaronder wethouder Heleen Hooij (gemeente Teylingen), executive chef Ben van der Ark (Huis ter Duin), en architect Oscar de Blanken (Van Manen).

Op donderdag 11 april was het een dag van ontdekking en inspiratie voor de 58 eerstejaars meisjes van Teylingen College KTS en werden zij verwelkomd door vier prominente bedrijven uit de regio. Jora Vision in Rijnsburg, JPG Hulsebosch in Noordwijkerhout, Van Kesteren in Voorhout en Royal Van Lent Shipyard op de Kaag openden hun deuren voor deze gelegenheid. Dit alles vond plaats in het kader van Girls' Day, een initiatief van VHTO dat tot doel heeft meisjes van 10-15 jaar al vroeg te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Het tiny house is VERKOCHT!

Dit schitterende tiny house, met liefde en vakmanschap gebouwd door onze vakdocenten en leerlingen van leerjaar 4, staat nu te koop en wacht op zijn nieuwe eigenaar. Of je nu op zoek bent naar een knusse woning voor op jouw favoriete camping, eigen terrein of op een andere mooie locatie, dit tiny house past perfect in het plaatje van een minimalistisch en duurzaam leven.

Op 21 december 2023 organiseerden leerlingen van Teylingen College KTS een bruisende kerstmarkt die een grote menigte trok. Het doel? Het inzamelen van geld voor het goede doel ‘Reuring’. Met trots kunnen we melden dat de leerlingen, met het verkopen van zelfgemaakte en zelfgebakken producten, een indrukwekkend bedrag van 3.023 euro hebben opgehaald voor dit waardevolle initiatief.

Op 7 maart 2024 springt KTS-docent Richard Hubert samen met vriend Tim Schröeder op de fiets om een tocht van 5.000 km af te leggen langs de Southern Tier fietsroute, die dwars door Amerika loopt.

Op maandag 26 februari jl. is op de KTS de StatieHeld recycle-automaat feestelijk onthuld door wethouder Heleen Hooij van de gemeente Teylingen en directeur Dennis Engelhart.