vmbo basis | vmbo kader | technomavo | vakcollege 

KTS

Ontwerp Jora Vision

Jora Vision 

Wij  mogen op Girlsday een kijkje nemen bij Jora Vision,  een bedrijf in Rijnsburg dat attracties ontwerpt en bouwt  en zich met name richt op de thematisering ervan.

Het bedrijf is actief in Europa en Aziƫ, en telt ongeveer 40 medewerkers.

Wij mogen een kijkje in het bedrijf nemen en zullen dit bedrijf leren kennen d.m.v. een presentatie en rondleiding in het bedrijf (ontwerpafdeling en de verschillende werkplaatsen ) om tot slot in de werkplaats allemaal zelf aan het werk te gaan met piepschuim.

 

Eigenaar De Raad (1966) begon in Rijnsburg in de jaren 80 met de handel in droogbloemen.  Het bedrijf maakte een overstap naar zijden en kunststof planten en voegde daar andere materialen aan toe. Jora verzorgde de decoratie in horecagelegenheden en zwembaden, nam een eigen werkplaats in gebruik en later een ontwerpafdeling. De horecaprojecten namen in belang af en de omzet uit de attractieparken nam toe. In eerste instantie werden voornamelijk decoratieve opdrachten verricht, maar dat groeide uit tot een specialisatie in thematisering waarbij een overkoepelend verhaal aan een attractie of park deel en het uitwerken van dat thema werd gekoppeld.

Daarbij valt te denken aan decoratie, audiovisuele middelen, naamgeving, vormgeving en merchandising.

Jora Vision voert opdrachten uit voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld de Efteling in Nederland en het FranseFuturoscope