vmbo basis | vmbo kader | technomavo | vakcollege 

KTS

Boeken bestellen

De leermiddelen die je volgend jaar nodig hebt, krijg je van VanDijk.nl uit Kampen. De meeste schoolboeken en digitale leermiddelen worden door school betaald.

Je boekenpakket moet je wel zelf bestellen. Voor het plaatsen van de bestelling ga je naar: www.vandijk.nl

Klik op 'bestel jouw leermiddelenpakket', geef aan in welke klas je zit en je boekenlijst staat voor je klaar.

Je kunt ook direct aanvullend lesmateriaal bestellen dat niet gratis is, zoals woordenboeken, examentrainers, atlassen, rekenmachines, agenda's en alles wat je verder nodig hebt. Deze artikelen worden dan gelijk met het boekenpakket bij je thuisbezorgd.

Goed om te weten:

- Bestel voor 29 juli. Dan garandeert VanDijk.nl dat je bestelling uiterlijk een week voor de start van het nieuwe schooljaar geleverd wordt. Als je na 29 juli bestelt, kan het zijn dat je je boeken niet op tijd in huis hebt.

- Je wordt via e-mail op de hoogte gehouden over de status van je bestelling, de aflevering van je pakket en je digitale lesmateriaal.

- Controleer je pakket goed nadat je het hebt gekregen.

Meer informatie?

Op VanDijk.nl vind je alle informatie die je nodig hebt. Op de site staan verschillende instructievideo's en onder 'meest gestelde vragen' vind je vast ook het antwoord op eventuele vragen die je nog hebt

Girlsday 2017

Ontwerp Jora Vision

Jora Vision 

Wij  mogen op Girlsday een kijkje nemen bij Jora Vision,  een bedrijf in Rijnsburg dat attracties ontwerpt en bouwt  en zich met name richt op de thematisering ervan.

Het bedrijf is actief in Europa en Aziƫ, en telt ongeveer 40 medewerkers.

Wij mogen een kijkje in het bedrijf nemen en zullen dit bedrijf leren kennen d.m.v. een presentatie en rondleiding in het bedrijf (ontwerpafdeling en de verschillende werkplaatsen ) om tot slot in de werkplaats allemaal zelf aan het werk te gaan met piepschuim.

 

Eigenaar De Raad (1966) begon in Rijnsburg in de jaren 80 met de handel in droogbloemen.  Het bedrijf maakte een overstap naar zijden en kunststof planten en voegde daar andere materialen aan toe. Jora verzorgde de decoratie in horecagelegenheden en zwembaden, nam een eigen werkplaats in gebruik en later een ontwerpafdeling. De horecaprojecten namen in belang af en de omzet uit de attractieparken nam toe. In eerste instantie werden voornamelijk decoratieve opdrachten verricht, maar dat groeide uit tot een specialisatie in thematisering waarbij een overkoepelend verhaal aan een attractie of park deel en het uitwerken van dat thema werd gekoppeld.

Daarbij valt te denken aan decoratie, audiovisuele middelen, naamgeving, vormgeving en merchandising.

Jora Vision voert opdrachten uit voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld de Efteling in Nederland en het FranseFuturoscope

Keulen

De Dom in Keulen

Tijdens de lessen Duits ontstond het idee om met elkaar de lessen Duits in de praktijk te brengen. Mw. van Heringhaus en dhr. vd Berg pikte dit op en hebben zich ingespannen om dit ook werkelijk voor elkaar te krijgen. Op donderdagmorgen 8:00 stond de bus klaar en vertrokken we naar Keulen. Na een gezellige rit die muzikaal ondersteunt werd door het gelegenheidskoor van 3CK3, kwamen we aan op de camping in Keulen. De eerste taak was het opzetten van de tentjes, iets wat tegenwoordig makkelijk te doen is gezien het aantal zogenaamde pop-up tentjes.

Na het opzetten van de tenten wandelden we richting het centrum van Keulen. Hier moesten de leerlingen de lessen Duits dan echt inzetten om zich te redden in de stad. De meeste maakte van de gelegenheid om te gaan winkelen. Anderen namen de taak iets serieuzer en probeerde ook daadwerkelijk in contact te komen met de lokale bevolking.

Na het winkelen wandelden de meeste van ons weer terug naar de camping, andere namen eerst de metro en moesten daarna alsnog een flinke wandeling maken van de metro naar de camping ;-).

s' Avonds was er gelegenheid om te doen wat je maar wilde en konden we genieten van een heerlijke barbecue. De 3TM-ers bleken echte padvinders en probeerde konijnen te vangen en wat vis te vangen voor op de barbecue, maar laten we het er maar op houden dat ze deze vaardigheden nog wat moeten verfijnen.

Vrijdagmorgen stonden we vroeg op en na het ontbijt was het alweer tijd om de tentjes op te ruimen. Na het opruimen gingen we met de bus naar Centro in Oberhausen. Wederom konden de dames in het gezelschap hun hart ophalen, net als mw. van Heringhaus. De mannen waren iets praktischer en waren vooral in de hoek met het fastfood te vinden..

Na anderhalf uur Centro was het weer tijd om richting Voorhout te vertrekken en deze gezellige twee dagen af te sluiten.

We hebben ons als docententeam enorm vermaakt en hopen dat het een terugkerend iets wordt op de kalender.

Klik hier voor de foto's