vmbo basis | vmbo kader | technomavo | vakcollege 

KTS

Bereikbaarheid tijdens de vakantie

In verband met vakantie is de school gesloten van woensdag 24 juli 2019 tot en met zondag 25 augustus 2019. In geval van ernstige calamiteiten, bijvoorbeeld een overlijden, kunt u contact opnemen met 06 - 53 18 21 83.

Vanaf maandag 26 augustus 2019 zijn wij weer telefonisch bereikbaar via het algemene nummer: 0252-461800 of per mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De leerlingen verwelkomen wij weer op dinsdag 3 september 2019.

11 april Girlsday

Girlsday op de KTS diverse activiteiten voor meisjes van leerjaar 1.
waaronder een bezoek aan Jora Vision en van Lent scheepsbouw.

Jora Vision realiseert spectaculaire projecten voor themaparken, dierentuinen, musea, waterparken en overige diverse organisaties binnen de recreatiebranche. Het unieke aanbod van ontwerp en productie onderscheidt hen in de thematiserings- en recreatiebranche in Europa.

Eigenaar De Raad (1966) begon in Rijnsburg in de jaren 80 met de handel in droogbloemen.

Het bedrijf maakte een overstap naar zijden en kunststof planten en voegde daar andere materialen aan toe. Jora verzorgde de decoratie in horecagelegenheden en zwembaden, nam een eigen werkplaats in gebruik en later een ontwerpafdeling. De horecaprojecten namen in belang af en de omzet uit de attractieparken nam toe.

Daarvoor werden in eerste aanleg voornamelijk decoratieve opdrachten verricht, maar dat groeide uit tot een specialisatie in thematisering.

Thematisering is het koppelen van een overkoepelend verhaal aan een attractie of parkdeel en het uitwerken van dat thema. Daarbij valt te denken aan decoratie en audiovisuele middelen, naamgeving, vormgeving en merchandising.

Als een van de marktpartijen op dit gebied voerde Jora Vision opdrachten uit voor een verscheidenheid aan opdrachtgevers, zoals de Efteling in Nederland en het Franse Futuroscope.  

Jora Vision heeft diverse internationale prijzen gewonnen op het gebied van leisure en attracties.

ROYAL VAN LENT SHIPYARD

Gelegen aan de Kagerplassen en vanaf 2019 met haar geheel nieuw gebouwde dok in Amsterdam, heeft Royal Van Lent Shipyard een prominente plaats ingenomen in de Nederlandse jachtbouw. De werf bestaat bijna 170 jaar en telt inmiddels ca. 500 eigen medewerkers verspreid over drie locaties en werkzaam in de vakdisciplines: werktuigbouw (pijpsystemen/ventilatie/isolatie en RVS), jachtschilderen, scheepsinterieurbouw, constructie (metaalbewerking, op- en afbouw) en in de meubelfabriek. Samen met onze trouwe co-makers (onderaannemers) dragen we zorg voor het bijzonder hoge kwaliteitsniveau van onze constructie, techniek en afwerking dat wereldwijd herkend en bewonderd wordt. Royal Van Lent Shipyard heeft het karakter behouden van een familiebedrijf. Er is een grote verbondenheid tussen de medewerkers en de werf. Om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar steeds grotere jachten kan er in Amsterdam tot maar liefst 160 meter lang gebouwd worden. Per jaar worden bij Royal Van Lent in Kaag en Amsterdam drie à vier schepen gebouwd. Royal Van Lent beschikt over drie overdekte en verwarmde droogdokken en twee hellingen, variërend in lengte van 70 tot 160 meter.

kts leerlingen rechts

KTS

Agenda