vmbo basis | vmbo kader | technomavo | vakcollege 

KTS

Technomavo

Logo technomavo

Technomavo

Leren met je handen en met je hoofd? Dat doe je op een school waar vakmanschap op handen wordt gedragen, voor jongens èn meiden.

Op de KTS staat vakmanschap ook voor mavo-leerlingen hoog in het vaandel. Net als op andere mavo’s krijg je les in de vakken waarin je examen moet doen. Op de KTS doe je er nog iets bij: je volgt ook één van de opleidingen in de afdelingen Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) of Produceren, Installeren en Energie (PIE). Vanaf het derde jaar wordt jou het ambacht aangeleerd. Door het volgen van dit programma ontvang jij een certificaat. Dat kan jou voordeel opleveren bij je vervolgopleiding
in het MBO.

En die eerste twee jaren dan? Wij geloven in ‘jong geleerd is oud gedaan’. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met gereedschappen of hoe je zelfstandig en in oplossingen denkt. Door middel van de vakken techniek, beeldende vormgeving en PSO (Praktische sectororiëntatie) maak je kennis met alle afdelingen.

Ben jij een leerling die graag werkt met zijn handen en heb jij een VMBO- tl (mavo) advies gekregen, dan is de Technomavo iets voor jou.

Nieuws Leerlingen