Vmbo-t + en vmbo-t Xtra

Vmbo-t + en vmbo-t Xtra

Vmbo-t + is een vmbo-t opleiding met een technische en praktische impuls. Waarom kiezen voor vmbo-t +?

Leren met je handen en met je hoofd? Dat doe je op een school waar vakmanschap op handen wordt gedragen. 

Op de KTS staat vakmanschap ook voor vmbo-t-leerlingen hoog in het vaandel. Net als op andere vmbo-t’s krijg je les in de vakken waarin je examen moet doen. Op de KTS doe je er nog iets bij: je volgt ook één van de opleidingen op de afdelingen Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR), Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) of Produceren, Installeren en Energie (PIE). Vanaf het derde jaar wordt jou het vak aangeleerd. Door het volgen van dit programma ontvang jij een certificaat. Dat kan jou voordeel opleveren bij je vervolgopleiding in het mbo. 

In de gids voor leerlingen uit leerjaar 2 staan uitgebreide beschrijvingen van de drie profielen.

En die eerste twee jaren dan? Wij geloven in ‘jong geleerd is oud gedaan’. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met gereedschappen en hoe je zelfstandig en in oplossingen denkt. Door middel van de vakken techniek, koken en bakken, beeldende vormgeving en PSO (Praktische sectororiëntatie) maak je kennis met alle afdelingen.

Werk jij graag met je handen en heb je een vmbo-tl-(mavo-)advies gekregen, dan is vmbo-t + iets voor jou.

Vmbo-t Xtra, de beste opstap van mbo naar hbo!

Heb jij een mavo-/havo-advies gekregen, maar heb je ook een praktische aanleg en wil je een vakman/-vrouw worden? Kom dan naar onze vmbo-t Xtra-opleiding. Tijdens de opleiding leer je in onze afdelingen HBR, BWI of PIE om uitdagingen op een slimme manier te benaderen en samen te werken met andere leerlingen. Op onze vmbo-t Xtra combineer je de praktijkvakken van het vmbo en mbo met twee tot vier theorievakken op havo-niveau (zoals Nederlands, Engels, Wiskunde, Natuur- en Scheikunde). Nadat je op de KTS vmbo-t Xtra hebt afgerond, vervolg je je opleiding bij mboRijnland, waar je je mbo niveau 4-opleiding aanvult met minimaal twee en maximaal vier havo-deelcertificaten. Ben jij een gemotiveerde en ambitieuze leerling met een praktische aanleg en wil je doorstromen van het vmbo naar het hbo? Dan is dit de perfecte opleiding voor jou!

Bekijk voor meer informatie deze folder over vmbo-t + (voorheen Technomavo) en vmbo-t Xtra (voorheen Beroepshavo).