De KTS - Sportklas

Andere locaties

Op de
KTS
maak
je het

In de onderbouw kunnen leerlingen zich aanmelden voor sportklas. Iedereen die van veel verschillende sporten houdt en gemotiveerd is om met een sportieve groep na schooltijd te sporten is welkom.

Voor wie?

Voor leerlingen die:

  • gemotiveerd zijn.
  • van verschillende sporten houden.
  • van uitdaging houden.
  • samen willen werken.
  • veel energie hebben.
  • met doorzettingsvermogen.
  • tijd

De leerlingen hebben twee lesuur extra. Dat betekent dat ze van 15.00 uur tot 17.00 uur nog les hebben. De dag is pas bekend aan het begin van de het schooljaar.

Programma

De leerlingen volgen een vast programma. Dit programma is een verdieping en een verbreding op het gewone programma. Dat betekent dat sporten op hoger niveau uitgevoerd worden en dat we soms sporten doen die je in je eigen klas niet doet.

Uitstapjes

Voor excursies zoals: snowboarden, surfen, tennissen, rugbyen enzovoort kun je je los inschrijven. Je hoeft dus niet in de sportklas te zitten om aan deze excursies deel te nemen.

Selectie

In principe kan iedereen zich aanmelden, mits zij zich voldoen aan onze bovenstaande criteria. Als leerlingen er achter komen dat het niets voor hen is dan kunnen zij zich tot de herfstvakantie nog afmelden.

Voorlichting

Om een weloverwogen keuze te maken, organiseren wij voor alle ouders en kandidaten een informatieavond. Aan het einde van ieder schooljaar vindt er een informatiebijeenkomst plaats.

Aanmelden

Leerlingen krijgen op deze voorlichtingsavond een aanmeldingsformulier. Deze moet bij de sportklas docent ingeleverd worden. Dan is de aanmelding pas definitief. Als u niet aanwezig kan zijn bij deze avond kunt u het formulier downloaden van de website.

Kosten

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de sportklas. Voor de excursies wordt wel een bijdrage gevraagd. De kosten hiervan verschillen per uitje.

Vragen

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met dhr. Vreeburg.