MBO niveau 2

MBO niveau 2

Ben jij een basis-leerling op de KTS en wil je veilig en vertrouwd je MBO niveau 2 (BOL) diploma behalen? Dat kan met het volgen van een doorlopende leerroute VMBO - MBO op het Teylingen College KTS.  

Ook dit schooljaar zijn we weer gestart met leerlingen van de KTS in Voorhout met een MBO niveau 2 opleiding (BOL) Kok en Bakken en de MBO niveau 2 opleiding (BOL) Constructiewerker. Een niveau 2 opleiding op de KTS  biedt jou de kans om de overstap naar een grote MBO-school uit te stellen. In de veilige en vertrouwde omgeving van de eigen school willen wij jou in een kleine klas begeleiden naar een MBO-diploma. 

In studiejaar 2021-2022 starten de KTS en mboRijnland deze route ook voor de MBO niveau 2 opleiding (BOL) Monteur elektrotechnische installaties. 

Programma:

VMBO Basis (Leerjaar 3)

Je sluit de profielmodules van leerjaar 3 af met een landelijk, beroepsgericht examen.  

VMBO Basis (Leerjaar 4)

In leerjaar 4 wordt er al een start gemaakt met het aanbieden van leerstof van het MBO, verdeeld over de keuzeprogramma's. Na het succesvol afronden van de proeve van bekwaamheid en het basisdiploma, kan je op de KTS doorstromen naar de MBO niveau 2 opleiding. 

MBO (BOL) niveau 2

Naast de vakken Nederlands, Engels (Kok en Bakken), rekenen, burgerschap en studieloopbaanbegeleiding wordt er veel aandacht besteed aan binnenschoolse- en buitenschoolse beroepspraktijkvorming.

 

Stage

Naast lessen op de KTS ga je iedere week twee dagen stage lopen in een erkend leerbedrijf. De stage is onbetaald. Stagebegeleiders van de KTS zullen regelmatig een bezoek brengen op jouw stagebedrijf. Ook wordt er een start gemaakt met de kennismaking op het mboRijnland.

Voor wie?

Deze samenwerking tussen de KTS en mboRijnland is uniek en biedt jou de kans naadloos door te stromen naar de niveau 3 opleiding. Heb jij baat bij extra ondersteuning en wil je les in je vertrouwde omgeving, aangeboden door docenten van de KTS die volledig op de hoogte zijn van je capaciteiten en behoeftes? Dan is deze doorlopende leerroute wat voor jou! 

Aanmelding

De aanmelding loopt via de Teamleider.

Contact

Informeer naar de mogelijkheden voor jou bij Sebastiaan Baltes (MBO niveau 2 Constructie werker en Monteur elektrotechnische installaties) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Arjan Houwaart (MBO niveau 2 Kok en Bakken): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..