Horeca, Bakken & Recreatie

Horeca, Bakken & Recreatie

Ligt jouw hart bij koken en bakken en is gastvrijheid je op het lijf geschreven? Dan is de afdeling HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) echt iets voor jou. In dit profiel maak je kennis met alle facetten van de branche. Je leert koken voor gasten en maaltijden serveren in onze moderne keuken en restaurant De Jonge Garde. Verder bak je brood, taart en koek in onze bakkerij. Ook leer je evenementen organiseren.

In het derde leerjaar volg je 4 profielmodules:

  • Koken
  • Gastheerschap
  • Bakkerij
  • Recreatie

Aan het einde van het schooljaar wordt het programma afgesloten met een landelijk examen. Daarna volg je een blokstage in een erkend leerbedrijf.

In het vierde jaar ga je aan de slag met je keuzevakken. Ook volg je dit jaar een blokstage van twee weken in het leerbedrijf.

Keuzevakken HBR: (leerjaar 4)


Arrangement Horeca:

  • De bijzondere keuken
  • Traiteur
  • Gastheerspecialisatie
  • Keukenspecialisatie

Arrangement Bakkerij

  • Patisserie
  • Brood- en banketspecialisatie
  • Siervakken
  • Traiteur

Arrangement HBR Breed

  • Brood- en banketspecialisatie
  • Gastheerspecialisatie
  • Keukenspecialisatie
  • Evenementen

Arrangement Ondernemen (vmbo-kader)

2 keuzevakken uit het profiel Economie en Ondernemen:
presentatie & styling
Ondernemen

2 Keuzevakken HBR:
In overleg met de teamleider kies je nog 2 keuzedelen uit het profiel HBR.

In de gids voor leerlingen uit leerjaar 2 en 3, die hun profiel of leerroute moeten kiezen, staan uitgebreide beschrijvingen van de keuzevakken en nog veel meer informatie.