De KTS - Horeca, Bakken & Recreatie

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang al het belangrijkste nieuws in de mail.

SOMtoday

Inloggen

Andere locaties

Op de
KTS
maak
je het

Ligt jouw hart bij het koken en bakken en is gastvrijheid op jouw lijf geschreven? Dan is de afdeling HBR, Horeca, Bakkerij en Recreatie, echt iets voor jou. In het profiel maak je kennis met alle facetten van deze industrie. Je leert koken voor gasten en maaltijden serveren in onze moderne keuken en restaurant. Verder bak je brood, taart en koek in onze bakkerij. Ten slotte hoort evenementen organiseren ook tot de werkzaamheden.

In het derde leerjaar volg je 4 profielmodules:

  • koken
  • gastheerschap
  • bakken
  • recreatie

Aan het einde van het schooljaar zal het programma worden afgesloten met een landelijk examen en volg je daarna een blokstage in een erkend leerbedrijf.

In het vierde jaar ga je aan de slag met je keuzevakken. Ook volg je dit jaar een blokstage van twee weken in het leerbedrijf.
Keuzevakken HBR: (leerjaar 4)
Arrangement Horeca:

  • De bijzondere keuken.
  • Traiteur
  • Gastheer-specialisatie.
  • Keuken-specialisatie.

Arrangement Bakkerij

  • Patisserie
  • Brood en banket specialisatie
  • Siervakken
  • Traiteur

Arrangement Breed

  • Brood en banket specialisatie
  • Gastheer specialisatie
  • Keuken specialisatie
  • Evenementen

Arrangement Ondernemen (alleen voor kader)

2 keuzevakken uit het profiel Economie en Ondernemen:
presentatie & styling
Ondernemen

2 Keuzevakken HBR:
In overleg met de teamleider kies je nog 2 keuzedelen uit het profiel HBR.