De KTS

De KTS

De KTS is een vakgerichte VMBO-school waar je op verschillende niveaus kan instromen. Dit kan zijn:

  • de basisberoepsgerichte leerweg
  • de kaderberoepsgerichte leerweg 
  • de theoretische leerweg (vmbo-t +)
  • de theoretische leerweg met vakken op havo-niveau (vmbo-t Xtra)

In de onderbouw kijken wij naar jouw mogelijkheden en kwaliteiten. Een extra uitdaging gedurende het jaar of een overstap naar een ander niveau na het eerste jaar behoren dan ook tot de mogelijkheden. 

Ligt jouw hart bij koken en bakken en is gastvrijheid je op het lijf geschreven? Dan is de afdeling HBR (Horeca, Bakkerij en Recreatie) echt iets voor jou. In dit profiel maak je kennis met alle facetten van de branche. Je leert koken voor gasten en maaltijden serveren in onze moderne keuken en restaurant De Jonge Garde. Verder bak je brood, taart en koek in onze bakkerij. Ook leer je evenementen organiseren.

Ligt je interesse in het bewerken van hout? Heb je idee├źn over je toekomstige interieur of heb je altijd al willen metselen? Dan is BWI de richting voor jou. BWI staat voor bouwen, wonen en interieur.

Sleutel jij graag aan jouw eigen scooter? Kan je niet wachten om met nieuwe technieken aan de slag te gaan? Dan is PIE wat voor jou. PIE staat voor produceren, installeren en energie.

Vmbo-t + is een vmbo-t opleiding met een technische en praktische impuls. Waarom kiezen voor vmbo-t +?

Leren met je handen en met je hoofd? Dat doe je op een school waar vakmanschap op handen wordt gedragen. 

Op de KTS laten wij de leerlingen in de lessen lichamelijke opvoeding kennismaken met verschillende sporten. Elke sport beoefenen zij gemiddeld vier weken. Aan het eind van de vier weken sluiten zij dit onderdeel af.

Ben jij een basis-leerling op de KTS en wil je veilig en vertrouwd je mbo niveau 2-diploma (BOL) behalen? Dat kan met het volgen van een doorlopende leerroute vmbo-mbo op het Teylingen College KTS.  

Ook dit schooljaar zijn we weer gestart met leerlingen van de KTS in Voorhout met een mbo niveau 2-opleiding (BOL) Uitvoerend bakker en Kok en de mbo niveau 2-opleiding (BOL) Constructiewerker. Een niveau 2-opleiding op de KTS  biedt jou de kans om de overstap naar een grote mbo-school uit te stellen. In de veilige en vertrouwde omgeving van de eigen school willen wij jou in een kleine klas begeleiden naar een mbo-diploma. 

In studiejaar 2021-2022 starten de KTS en mboRijnland deze route ook voor de mbo niveau 2-opleiding (BOL) Monteur elektrotechnische installaties.