Mentor

Ouders - Mentor

Op Duinzigt is iedere docent ook mentor. De mentor vervult een belangrijke rol in de begeleiding van uw kind. Voor uw kind, maar ook voor u is de mentor in veel gevallen het eerste aanspreekpunt.

De begeleiding door de mentor kent in de verschillende leerjaren eigen accenten. Moeten leerlingen in de brugklas soms nog wennen en geholpen worden met allerlei praktische dagelijkse zaken, in de bovenbouw richt de begeleiding zich meer op de vakkenpakketkeuze en het vervolgonderwijs. In grote lijnen onderscheiden we bij het mentoraat drie aandachtsgebieden: resultaten, welbevinden en keuzebegeleiding. De mentoren zullen leerlingen en ouders zo goed mogelijk met 'raad en daad' bijstaan. Dit kan ook betekenen dat zij op enig moment doorverwijzen naar bepaalde deskundigen binnen de school, zoals zorgcoördinator of decaan. 

In september organiseren we voor elk leerjaar een aparte informatieavond. Tijdens deze avond maakt u kennis met de mentor van uw kind. De mentor zal toelichten op welke wijze hij/zij graag met u wil samenwerken. Later in het jaar in november en februari/maart zijn er ouder-mentorgesprekken. U zult voor deze gesprekken via de mail een uitnodiging ontvangen. In mei is er voor klas 1, 2 en 3 nog een derde ronde ouder-mentorgesprekken, maar die is alleen voor ouders van leerlingen die dreigen de overgangsnormering niet te halen.

Wanneer de mentor signaleert dat er bij een van zijn/haar leerlingen iets niet lekker loopt, zal hij/zij dit afhankelijk van de situatie met u en binnen het team bespreken. Andersom, als er thuis of buiten school zaken spelen die van invloed kunnen zijn op de resultaten of het welbevinden van uw kind, hopen we dat u dit bij de mentor meldt. Die zal ervoor zorgen dat deze informatie binnen school (indien gewenst) gedeeld wordt, zodat docenten er in de les rekening mee kunnen houden.