Het gebouw

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Duinzigt ligt centraal in Oegstgeest, aan de rand van het Bos van Wijckersloot. Het gebouw ademt de sfeer uit van "rust en ruimte", een erfenis van de Zusters Franciscanessen, die zich hier in 1850 vestigden.

Bij de hoofdingang direct links vind je het kantoor van de conciërges mw. Van Steijn, dhr. De Bes en dhr. Marks. Zij verzetten voor leerlingen en collega's veel onzichtbaar werk.

Bij de hoofdingang door de klapdeur rechts vind je de administratie met de receptie. Daar werken mw. Van der Plas, mw. Dekkers, mw. Faase en mw. Faas.

Loop je langs de conciërgerie en de administratie verder de school in, dan kom je in de aula. In deze centrale ruimte kun je verblijven wanneer je geen les hebt.

Duinzigt beschikt over een moderne, goed toegeruste mediatheek. Er zijn computers en er is een print- en kopieerapparaat, waar leerlingen gebruik van kunnen maken.

Een bijzondere plek op Duinzigt het stiltecentrum 'De Oase'. Op bijzondere momenten van het leven kun je zomaar ineens behoefte hebben aan een plek waar het stil is.

Op de koppen van de drie zijgangen (blauw, rood en geel) bevinden zich de studiehoeken. Deze studiehoeken zijn - het woord zegt het al - bedoeld om in te studeren.