Onze school - Ketenpartners

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van onze leerlingen werken we op Duinzigt samen met zogenaamde 'ketenpartners'. Dat zijn het CJG, de GGD, de politie en Bureau Leerplicht.

Vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin Oegstgeest zijn er voor Duinzigt twee vaste jeugd- en gezinswerkers (JGT'ers) mw. S. Tax en mw. L. Rooker. Zij zijn regelmatig op school aanwezig, overleggen met de zorgco√∂rdinator over ondersteuningsvragen van onze leerlingen en hebben zitting in de Interne Ondersteuningscommissie. Mw. Tax en mw. Rooker kunnen zelf met leerlingen in gesprek gaan, maar indien nodig ook snel doorverwijzen naar professionele hulpverleners buiten de school. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is telefonisch bereikbaar op 088-2542384. Indien u een afspraak met een van de JGT'ers wilt maken, kunt u ze het beste mailen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Een tweede ketenpartner is de GGD, dat sinds kort formeel onder het CJG valt. Als kinderen opgroeien en volwassen worden, veranderen er veel dingen. Niet alleen lichamelijk, maar ook op het gebied van vriendschap, seksualiteit en genotmiddelen. Als zij met iemand anders dan hun ouders of mentor over deze onderwerpen willen spreken, kunnen zij terecht bij onze vaste jeugdverpleegkundige mw. L. van der Riet. Zij is regelmatig op Duinzigt aanwezig en doet ook de gezondheidsscreening in klas 2. Ook u als ouder kunt bij mw. Van der Riet terecht. U kunt haar dan het beste een e-mail sturen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De derde ketenpartner waarmee we samenwerken is de politie. De middelbare scholen in de gemeenten Teylingen en Oegstgeest hebben afgesproken dat de politie eens in de zes weken op school aanwezig is. In ons geval is dat de wijkagent dhr. M. Zijlstra of dhr. P. Brussee. Zij gaan persoonlijk alle klassen langs om kennis te maken. Dit benadrukt meteen de opzet: niet om te controleren, maar om in ontspannen sfeer contact met leerlingen te leggen. Als er echter een keer iets gebeurt dat niet toelaatbaar is, hebben we een kort lijntje met de politie en kan het snel worden opgelost.

Tot slot is er ook regelmatig contact met het Regionaal Bureau Leerplicht. De consulent leerplicht (leerplichtambtenaar) voor onze school is mw. Van der Vos. Zij ziet erop toe dat we de Leerplichtwet goed naleven, maar kan ons ook ondersteunen bij leerlingen met zorgelijk schoolverzuim. In het geval van aanhoudend ongeoorloofd schoolverzuim kan zij Bureau Halt inschakelen.