Duinzigt Havo van start!

Nieuws - Duinzigt Havo van start!

Op 31 mei heeft de minister bekend gemaakt dat het initiatief Duinzigt Havo is toegewezen. Schooljaar 2023-2024 kunnen we van start. Leerlingen die nu

in 2-havo zitten, kunnen op Duinzigt hun opleiding afmaken. Met dit besluit gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Van 1999 t/m 2008 was er een samenwerkingsconstructie met Teylingen Leeuwenhorst waardoor honderden leerlingen op Duinzigt het havo-diploma hebben behaald. Na een jarenlange politieke en juridische strijd moesten we deze constructie beëindigen.

Ruim 12 jaar was het wachten op een nieuwe kans en die kwam in 2020 met de wet Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen. Deze wet maakt het mogelijk een initiatief in te dienen voor een nieuwe school met twee belangrijke voorwaarden: aantonen dat er voldoende belangstelling is onder potentiële ouders en aantonen dat de nieuwe school van voldoende kwaliteit zal zijn.

De eerste horde werd al in oktober genomen met ruim 300 ouderverklaringen bij de belangstellingsmeting. In februari werd duidelijk dat ook aan de tweede voorwaarde zou worden voldaan, toen de Inspectie ons initiatief op alle zes de deugdelijkheidseisen positief beoordeelde. Vervolgens was het wachten op het besluit van de minister en dat luidde ook positief. Van alle VO-initiatieven hebben er uiteindelijk twee de eindstreep behaald en Duinzigt havo is er één.