Weihnachtsmarkt Aachen

Nieuws - Weihnachtsmarkt Aachen

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

 

Gezellig ‘bummeln’ over één van de grootste kerstmarkten van Duitsland? Oog in oog staan met Karel de Grote (en wat er nog van hem over is …)? Een kijkje nemen

in de indrukwekkende kerk die Karel al meer dan 1200 (!!) jaar geleden liet bouwen? Of genieten van een originele (Vega)Bratwurst bij Überimbiss Hans Wurst? Het kan allemaal in Aken.

Alle derde- en vierdeklassers zijn uitgenodigd om op zaterdag 27 november mee te gaan naar deze historische keizerstad vlak over de grens bij Maastricht. We gaan vooral voor de traditionele kerstmarkt, maar in Aken is nog veel meer te zien en te doen. Zo kun je een rondleiding krijgen door de historische Dom (grote kerk) en de grafkist en troon van de legendarische Karel de Grote bekijken. En wat te denken van de leuke binnenstad met vele typisch Duitse ‘Läden’ (winkeltjes). En natuurlijk neem je voor onder de kerstboom een zakje echte Aachener ‘Printen’ mee! Veel lekkerder dan speculaas!

Let op: in Duitsland is een Coronacheck verplicht, ook om het land in te reizen. Dit betekent dus dat je moet laten zien dat je gevaccineerd bent of recent een test moet hebben gedaan. Overigens is de reis nog onder voorbehoud, omdat we uiteraard niet weten of er eind november mogelijk nieuwe (strengere) regels gelden. En de kosten? Reken op een bijdrage van tussen de 10 en 20 euro. Dit hangt af van het aantal mensen dat meegaat.

Wil je mee? Klik dan nu hier om je aan te melden: Na klar, ich komme auch mit!