Kamp 3-havo

Nieuws - Kamp 3-havo

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

"Vier dagen op kamp als afsluiting van drie jaar havo op Duinzigt, dat hadden we veel eerder moeten doen!" Corona heeft veel leed en ongemak gebracht, maar ook voor verrassingen gezorgd.

Zo werd vorig jaar noodgedwongen de diploma-uitreiking aangepast en moest in januari een alternatief worden bedacht voor de voorlichting aan groep 8. Voor beide werd een prima alternatief bedacht. En nu dan een meerdaags verblijf in Overasselt als afsluiting van 3-havo. Hoe zit dat?

Vorig jaar (tijdens de eerste lockdown) is nagedacht over een corona-alternatief voor de buitenlandse reizen van klas 4, die traditiegetrouw in de week voor de herfstvakantie georganiseerd worden. Toen was het idee dat het mogelijk zou moeten zijn om in april 2021 iets in Nederland te organiseren. Het Buitencentrum in Overasselt (bij Nijmegen) werd in optie genomen en er werden afspraken gemaakt. Het liep echter anders want in april zaten we nog midden in de derde golf.

Nu Nederland langzaam weer opengaat, is het idee om 'de vouchers te verzilveren' en alsnog op pad te gaan, maar dan met een andere groep leerlingen, die de school gaat verlaten: 3-havo. Het sein staat nu op groen en we hopen dat dit zo blijft. In dat geval vertrekken op maandag 21 juni twee klassen 3-havo met de bus naar het oosten van het land. Drie dagen lang staan in het teken van outdoor activiteiten en gezelligheid om op donderdag 24 juni de terugreis te aanvaarden. Een leuke afsluiting van drie mooie jaren!