Havo Duinzigt in 2023!?

Nieuws - Havo Duinzigt in 2023!?

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

We hopen dat het in 2023 mogelijk wordt om op onze locatie de volledige havo te volgen. In juni doet ons bestuur een aanvraag voor een nieuwe school: Havo Duinzigt.

Regelmatig laten ouders ons weten dat zij voor hun kind een kleinschalige havo-school wensen met dezelfde pedagogisch-didactische aanpak als die ze van onze mavo en havo-onderbouw kennen. Sinds kort is er een wet die deze wens in vervulling kan laten gaan, de wet 'Meer Ruimte voor Nieuwe Scholen'. Als komende zomer uit het belangstellingsmeting blijkt dat deze wens breder leeft, zou Havo Duinzigt in 2023 kunnen starten.

Wilt u hierover in de komende maanden ge├»nformeerd worden en/of mogen we u vanaf 1 juli benaderen voor de belangstellingsmeting, klikt u dan op het belangstellingsformulier en laat uw gegevens achter.

Havo Duinzigt wordt een nieuwe school binnen de Stichting Fioretti Teylingen met een unieke samenwerking met het huidige Teylingen College Duinzigt. Beide scholen zullen gehuisvest worden onder hetzelfde dak en leerlingen zullen les krijgen van veel dezelfde docenten. De identiteit, het onderwijs en de begeleiding zijn geschoeid op dezelfde leest met sleutelwoorden als: 

  • kansrijk aannamebeleid,
  • veilig sociaal klimaat,
  • degelijke, gestructureerde lessen,
  • extra individuele uitleg- en herkansingsmomenten,
  • gerichte begeleiding en
  • korte lijnen met ouders.

In juni 2021 zal het bestuur van Stichting Fioretti Teylingen de aanvraag indienen, waarna tussen 1 juli en 15 oktober de belangstellingsmeting zal plaatsvinden. Daarvoor komen we graag in contact met ouders/verzorgers van kinderen in de leeftijd van 10, 11 en 12 jaar die woonachtig zijn binnen een straal van 15 kilometer van onze school. Het 'Havo-Duinzigt-initiatief' steunen is niet hetzelfde als uw kind ook daadwerkelijk aanmelden. Het gaat erom dat u Havo Duinzigt een waardevolle aanvulling vindt op het bestaande onderwijsaanbod in de regio.