Afronden 2e periode

Nieuws - Afronden 2e periode

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Woensdag 16 december werden de middelbare scholen gesloten; eerst tot 18 januari, toen tot 10 februari en nu tot 2 maart. Twee en een halve maand in lockdown,

waarvan bijna acht weken thuisonderwijs. En dat nadat de scholen de laatste maanden van vorig schooljaar ook al de deuren moesten sluiten. Je bent geneigd te zeggen dat zo'n periode bij opgroeiende jongeren niet zonder gevolgen blijft, zowel in hun sociaal-emotionele ontwikkeling als in hun leervorderingen. Aan de andere kant weten we dat kinderen over het algemeen veerkrachtig zijn en "tegen een stootje kunnen". Toch zal het nog wel jaren duren voordat helemaal duidelijk wordt wat de impact van het afgelopen corona-jaar is geweest.

We hopen dat het mogelijk wordt om vanaf woensdag 3 maart alle leerlingen weer naar school te laten komen; misschien eerst nog in halve klassen en op 1,5 meter, maar toch. Volgens de oorspronkelijke jaarplanning zou dan de derde en laatste rapportperiode beginnen. Maar zonder de tweede goed te hebben kunnen afronden heeft dat niet zoveel zin. Vandaar dat er met een aantal data is geschoven:

  • maandag 8 maart: uitnodiging ouder-mentorgesprekken per email verstuurd
  • dinsdag 16 maart: cijferoverzicht mee naar huis
  • donderdag 18 maart: strookjes ouder-mentorgesprekken mee naar huis
  • dinsdag 23 en woensdag 24 maart: ouder-mentorgesprekken
  • donderdag 25 maart: inleveren keuzeformulieren klas 2 en 3