Nieuws - Onderwijs op afstand

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

We zitten in de tweede week van binnen blijven en onderwijs op afstand. Met de aangescherpte maatregelen van 23 maart en het besluit tot het schrappen van

het centraal examen vandaag is het niet de verwachting dat de lessen na 6 april weer zullen worden hervat. En dus zullen we opnieuw moeten improviseren en er samen het beste van moeten maken. Onze docenten zijn vanuit huis hard aan het werk om lessen online klaar te zetten en om het contact met hun mentorleerlingen te onderhouden. En dat terwijl sommige van hen zelf ook kinderen thuis hebben of anderszins getroffen zijn door de maatregelen. Ook voor onze ouders geldt dat zij hun best doen om verschillende ballen in de lucht te houden: werk, al dan niet thuis, of juist geen werk meer, één of meer pubers binnen en aan het werk houden en misschien ook nog wel de zorg om een dierbare naaste. 

De ervaring van de afgelopen dagen leert dat veel leerlingen gedisciplineerd aan het werk zijn. Maar voor anderen lijkt het toch wel een uitdaging, want als je op een gewone schooldag al moeite hebt met opstarten, waarom zou het dan nu wel lukken? En het is ook begrijpelijk dat het onder deze omstandigheden voor ouders een behoorlijke opgave kan zijn om de sfeer in huis goed te houden. Het zijn bijzondere tijden, die van ons vragen mild te zijn in ons oordeel en goed voor elkaar te blijven zorgen. Sterkte!

 

  • In de studiewijzer van SOMtoday komen leerlingen bij powerpoints, filmpjes, opdrachten en antwoordbladen. We vragen ouders erop toe te zien dat hun zoon/dochter inderdaad aan het werk gaat en waar nodig te helpen met het plannen ervan.
  • Voor vragen over de stof kunnen leerlingen hun docenten mailen.
  • Docenten zullen leerlingen ook uitnodigen voor een online les of i-uur. Voor dat laatste is het belangrijk dat leerlingen dagelijks in hun lesrooster kijken.
  • Mentoren zullen twee keer per week hun mentorleerlingen bellen. Leerlingen kunnen ook hun mentor bellen.
  • Indien docenten en mentoren zelf ziek worden en niet meer in staat zijn om mails te beantwoorden of om te bellen, zullen deze zaken door collega-docenten worden overgenomen.
  • Alle extra activiteiten in de komende maanden gaan niet door.
  • In de komende periode zijn we tussen 9.00 en 12.00 uur geopend en telefonisch bereikbaar.