Nieuws - Geslaagde voorlichtingsavonden

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

De voorlichtingscampagne 2020 zit erop. We hebben geprobeerd een zo goed mogelijk beeld te geven van waar Duinzigt voor staat. We denken dat we hierin

geslaagd zijn. Bijna 250 ouders vulden bij hun vertrek een korte evaluatie van de avond in. Voor 'voldoende informatie' gaven zij ons het cijfer 9,1 en voor 'prettige sfeer' een 9,6. Ook interessant was om te vernemen dat een kwart van hen op de informatieavond was afgekomen door de goede verhalen van onze Duinzigt-ouders. Ook ongeveer een kwart was door de leerkracht van de basisschool 'getipt'.

Het was bijzonder om te zien dat veel kinderen zich al snel vertrouwd voelden. Terwijl hun ouders aanschoven bij één van de presentaties over de ivo-werkwijze, leerjaar 1 of de ondersteuning, struinden zij langs de kramen en lokalen om met het uitvoeren van opdrachtjes stickers te verdienen. Eén sticker kon verdiend worden met het maken van de XL-test. Op de twee avonden maakten in totaal 235 leerlingen de test (65% groep 8 en 35% groep 7).

Bij geschiedenis konden de leerlingen op de foto met Juul Ceasar of hun stem uitbrengen bij het referendum over het verbieden van consumentenvuurwerk. De helft van de kiezers bleek tegen een dergelijk verbod te zijn, terwijl een derde vóór stemde en een zesde blanco. Bij de economiekraam kon drop geproefd worden bij een vergelijkend warenonderzoek. De drop van schoteltje A (van supermarkt Dirk) bleek de lekkerste. Bij aardrijkskunde werd de topografische kennis van Nederland getest. Rosanna, Ruud, Diana en Sylvia lukte het om binnen de 50 seconden twaalf provincies en twaalf provinciehoofdsteden aan te wijzen. De absolute winnaar was gek genoeg niet een van de aardrijkskundedocenten, maar collega economie dhr. Van Rees (32 seconden).