Nieuws - Het lijk is zoek

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

'Wanted one body' werd in 1961 geschreven door Charles Dyer en in hetzelfde jaar voor het eerst ten tonele gebracht. Sindsdien is het op heel veel plekken in de

wereld en in heel veel verschillende uitvoeringen gespeeld en daar komt er dit jaar nog één bij, namelijk die van de Duinzigt Toneelgroep. Dyer gaf zijn toneelstuk 'a farcical chiller' als ondertitel mee, dat vrij vertaald betekent: een klucht waar je haren van overeind gaan staan. Het verhaal speelt zich af op Greenacres, het landgoed van de familie Barraclough, waar twee firmanten van een notariskantoor de laatste wil van de overleden heer Barraclough bekend komen maken. Vervolgens blijkt het lichaam van heer Barraclough op mysterieuze wijze te zijn verdwenen, samen met het testament! 'De titel van de Duinzigt-uitvoering is dan ook: 'Het lijk is zoek'.

Na het succesvolle 'Moord aan Boord' van vorig schooljaar speelt de Duinzigt Toneelgroep nu dus opnieuw een 'whodunnit' met veel humor. "Het is gewoon een heel leuk genre, zowel voor het publiek om te kijken als voor de acteurs om te spelen" aldus de muziekdocent dhr. Koolemans, die al jaren de drijvende kracht is achter het toneel op Duinzigt. Dit jaar krijgt hij fantastische ondersteuning van regie- en algemeen assistent Björk. Na de herfstvakantie is de toneelgroep van start gegaan met de repetities voor 'Het lijk is zoek'. De groep bestaat uit een aantal bekende gezichten: João, Olaf, Roos en Amé, maar er hebben zich ook nieuwe talenten gemeld: Bo, Madelief, Niels, David, Sophie en Elleke.

Het belooft opnieuw een drietal geweldige voorstellingen te worden. Noteert u maar alvast de data: 5 en 6 juni 2020!