Nieuws - Hij komt, hij komt ...

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Sinds de Sint afgelopen zaterdag met de trein in Apeldoorn is aangekomen, neemt ook de spanning op Duinzigt voelbaar toe. Naar verwachting zal hij donderdag 5

december rond 9.00 uur in de aula zijn opwachting maken, hartstochtelijk toegezongen door leerlingen en medewerkers van de school. Volgens een inmiddels beproefd recept zal Sint een aantal van hen in het zonnetje zetten ofwel ernstig toespreken. 'Vol verwachting klopt ons hart'. In de pauzes en op de gangen wordt al druk gespeculeerd wie dit jaar op het podium een handje pepernoten mag komen halen.

Rond 10.00 uur zwaaien we de Goedheiligman met zijn Pieten weer uit. Aansluitend gaan de leerlingen van klas 1, 2 en 3 met hun mentor mee naar het mentorlokaal. Daar wordt met de klas het sinterklaasfeest voortgezet met surprises, gedichten, cadeautjes en/of dobbelstenen. De verwachting is dat de meeste klassen rond 11.30 uur daarmee klaar zijn. Nadat de boel weer is opgeruimd en de tafels en stoelen weer op hun plaats staan, kunnen de leerlingen naar huis.

Voor de vierdeklassers geldt dat ze na de Sint-show in de aula verder werken aan hun profielwerkstuk (tot 12.00 uur). Voor de meeste leerlingen zullen het de laatste loodjes zijn, want maandag 9 december moet het eindresultaat worden ingeleverd.