Voorlichting studie & beroep

Nieuws - Voorlichting studie & beroep

SOMtoday

Inloggen

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

Een verplichte tussenstop voor 3-mavoleerlingen op weg naar een vakkenpakket voor het examenjaar is de voorlichtingsavond bij de KTS op dinsdag 5 november.

Op deze avond zijn o.a. het MBO Rijnland, het ROC Nova College en het ROC Mondriaan aanwezig, maar ook Defensie, de Leidse Instrumentmakers School, het Hout- en Meubileringscollege en het Mediacollege. Zij verzorgen bijna 60 presentaties over autotechniek, horeca, vormgeving, veiligheid, ICT, uiterlijke verzorging, toerisme en nog veel meer. Tijdens deze presentaties kom je veel te weten over wat de opleidingen inhouden, welke beroepen erbij horen en welke kwaliteiten en eisen er gewenst zijn. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Wat deze avond verder bijzonder maakt is dat die zowel voor leerlingen als voor hun ouders/verzorgers bedoeld is.

Om alles in goede banen te leiden, is het verplicht dat leerlingen (en hun ouders) zich voor een presentatie inschrijven. Leerlingen en ouders hebben hier via de mail informatie over ontvangen. Via de link in de mail is het mogelijk in te schrijven voor maximaal drie rondes. Iedere ronde duurt 35 minuten, waarvan de eerste om 19.00 uur start. Of een opleiding ook in alle rondes te bezoeken is, hangt o.a. af van de belangstelling. De inschrijving sluit 20 oktober. Na de herfstvakantie wordt bekend gemaakt in welke ronde u met uw zoon/dochter de gewenste presentaties kunt bezoeken.

De ervaring leert dat deze voorlichtingsavond altijd goed bezocht wordt. Woont u in de buurt, komt u dan bij voorkeur met de fiets. Moet u van wat verder komen, dan adviseren we u i.v.m. de te verwachten drukte op tijd te vertrekken.