Inschrijven Kerstmarkt Münster

Nieuws - Inschrijven Kerstmarkt Münster

SOMtoday

Inloggen

Andere locaties

Duinzigt
voor een stevige basis
met heel veel extra's

"Glühweinduft unterm Lichterhimmel, Spielzeug und Schmuck", wie wil dat nu niet. Op zaterdag 30 november kun je mee naar de Kerstmarkt in Münster, of zoals

de Duitsers zeggen: de "Weihnachtsmarkt". Het middeleeuwse stadje, op ongeveer 3 uur rijden van Oegstgeest kent zelfs 5 kerstmarkten met mooie namen als de Lichtjesmarkt van Sankt Lamberti, het Kerstdorp bij de "Kiepenkerl" en de Giebelhüüskesmarkt. De advent-tijd (25 november t/m 23 december) is voor de inwoners van Münster de mooiste tijd van het jaar. Hun oude centrum krijgt dan een sprookjesachtige kerstsfeer.

Op zaterdag 30 november organiseren mw. Geerlings en dhr. Goddijn een dagexcursie naar Münster voor leerlingen van klas 3 en 4 (met Duits in het vakkenpakket). We vertrekken vroeg, rond 7.30 uur. Na een gezamenlijke rondwandeling met enkele interessante weetjes over de stad, heb je de tijd om zelf of met vrienden en vriendinnen over de kerstmarkt te struinen met meer dan 300 kraampjes. Misschien loop je tijdens de kerstinkopen Sankt Nikolaus nog wel tegen het lijf!

We verwachten rond 16.00 uur weer huiswaarts te keren. De kosten voor deze hele leuke dag bedragen 20 euro.

Je kunt je opgeven door het op de volgende link te klikken: "ja, ich gehe mit"