Zermelo rooster

Leerlingen - Zermelo rooster

Je kunt zowel in SOMtoday als in Zermelo zien wat je rooster is. Het is verstandig om elke ochtend even naar je rooster te kijken. Het kan namelijk gebeuren dat een les vervalt of wordt verplaatst.

Zermelo is het roosterprogramma waarmee de roostermaker, dhr. J.W. Slijper het lesrooster maakt. Als hij klaar is, wordt het naar SOMtoday overgezet. Je kunt je rooster dus op twee manieren inzien. Dat geldt ook voor het rooster van de toets- en activiteitenweken in oktober en maart. Het rooster geldt in principe voor een half jaar. Halverwege het schooljaar (vanaf februari) krijg je een nieuw rooster dat er een beetje anders uitziet dan in het eerste deel van het  schooljaar.

Wanneer een docent afwezig is, kan het eerste of laatste lesuur vervallen, maar het is ook mogelijk dat een lesuur wordt verplaatst of dat je een invaller krijgt. Uitgevallen lesuren en roosterwijzigingen worden voor zover mogelijk vóór 8.00 uur bekendgemaakt. Het is daarom belangrijk dat je 's ochtends voordat je naar school komt nog even je rooster bekijkt.

Om je rooster in Zermelo in te zien moet je inloggen bij het Zportal. Hiervoor moet je je wel eerst aanmelden. Ga daarvoor naar: https://sft.zportal.nl en doorloop de volgende stappen.

  • 'Gebruik altijd deze school' aanvinken
  • Gebruikersnaam = je leerlingnummer
  • Wachtwoord = je wachtwoord (schoolnetwerk)

In klas 2 en 3 heb je Zportal ook nodig om je keuzevakken voor het volgende leerjaar aan te geven. Zermelo heeft ook een app, die je kunt downloaden in de App Store, Play Store of Microsoft Store.