Leerlingen - Boeken lenen

Om in de mediatheek boeken te lenen, maak je gebruik van de Aura Library. Dat is heel handig bij het zoeken, reserveren, lenen en verlengen van boeken. Er is ook een Aura Library app.

Alle boeken die in de mediatheek aanwezig zijn, staan vermeld in de Aura Library. Met Aura Library kun je op school en thuis, altijd en overal boeken opzoeken en online reserveren of verlengen. Ook kun je zien welke boeken je tot nu allemaal hebt geleend en gelezen. Er zijn boekentips en een 'boek van de maand', maar ook links naar leuke en leerzame websites en informatie over boeken en schrijvers. Je vindt er uittreksels, krantenartikelen, luisterboeken, tips voor werkstukken en informatie over beroepen en opleidingen. En wanneer de leenperiode van een geleend boek bijna afloopt, ontvang je automatisch een bericht om het in te leveren of te verlengen.

Ga naar https://duinzigt.auralibrary.nl en klik rechtsboven in de menubalk op 'Mijn Auraspace' en vervolgens op 'Account aanmaken'. Doorloop de volgende stappen:

  1. Lenerscode of pasnummer = je leerlingnummer.
  2. Wachtwoord: je wachtwoord (schoolnetwerk).
  3. Voer je e-mailadres in. Op dit e-mailadres ontvang je een herinnering om een boek dat je geleend hebt, in te leveren of te verlengen.