Snuffelstage klas 3

Leerlingen - Snuffelstage klas 3

In de week van 7 t/m 11 februari 2022 gaan alle leerlingen van 3-mavo en 3-havo stage lopen. Het gaat om een snuffelstage, die je zelf moet zoeken en waarin je je oriĆ«nteert op een beroep of bedrijf. 

In klas 1 en 2 heb je o.a. bij Duinzigt XL kunnen ontdekken wat jouw talenten zijn en heb je deze verder kunnen ontwikkelen. Kijken hoe je deze talenten in de toekomst zou kunnen inzetten is een logische vervolgstap. We hopen dat de stage je helpt bij de keuze voor een opleiding of beroep. De kans daarop is het grootst als je een stageplaats vindt die aansluit bij je belangstelling en talenten. Als je later in het transport of in de horeca wilt gaan werken, ligt een stage op je oude basisschool niet erg voor de hand. Als je later iets met kinderen wilt doen, is dat natuurlijk een ander geval. Stage lopen bij de supermarkt waar je zaterdag de vakken vult, heeft alleen zin als je tijdens de stage echt andere werkzaamheden kan uitvoeren en bijvoorbeeld ook op het kantoor of aan de servicebalie mag meelopen.

stage1
stage2
stage3

Iedere klas heeft een stagebegeleider, die je kan helpen bij het vinden van een leuke stageplaats. Dat is mw. McGreevy of dhr. Ko. Zij zijn voor jou, maar ook voor je ouders en de stagebedrijven het eerste aanspreekpunt. De stage wordt afgerond met een presentatie voor je klasgenoten. De stage en de presentatie zijn verplichte onderdelen van het Programma van Toetsing en Overgang van klas 3. Dat betekent dat je de stage voldoende moet hebben uitgevoerd om bevorderd te kunnen worden naar klas 4. Wanneer je door omstandigheden de stage niet of niet volledig hebt kunnen uitvoeren, wordt gezocht naar een passende oplossing.

Kijk hier voor de planning van de stage en de belangrijke data waar je rekening mee moet houden.

Klik hier om de contactgegevens van je stage in te vullen.