Mavo en havo-instroom volgens IVO werkwijze

Duinzigt

Begeleiding klas 2

Leerjaar 2 is in velerlei opzichten een uitdagend jaar. Je bent geen brugklasser meer en volop in ontwikkeling, lichamelijk en geestelijk. Voor jou, je ouders en docenten een jaar om goed door te komen. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen. Je mentor is je grote steun en toeverlaat. Of het nu gaat om cijfers, keuzes of andere grote en kleine problemen.

Lees meer: Begeleiding klas 2

Lessen klas 2

Het tweede leerjaar heeft net als het eerste nog een algemeen vormend karakter. Al met al is klas 2 wel een pittig jaar. Je krijgt er niet alleen drie vakken bij, ook de eisen die gesteld worden zijn hoger. De lessentabel van 2mavo ziet er een beetje anders uit dan die van 2havo, maar de verschillen zijn nog steeds klein.

Lees meer: Lessen klas 2

Kiezen klas 2

In de loop van het tweede jaar maken leerlingen in 2mavo een beperkte vakkenpakketkeuze. De keuzes zijn niet zo dat je al op je 14e precies moet weten wat je later wilt worden. Maar een vak 'laten vallen' kan in bepaalde gevallen wel al gevolgen hebben voor je vervolgopleiding. Zeker als je na de mavo misschien nog naar de havo wilt, moet je er goed over nadenken. Je mentor zal je daarbij helpen.

Lees meer: Kiezen klas 2

Nieuws Leerlingen