Mavo en havo-instroom volgens IVO werkwijze

Duinzigt

Sports

XL Sports in klas 1 bestaat uit drie modules: Spel, Fun en Fit. Bij Spel staat tennis, voetbal en hockey centraal, waarbij er voor hockey en voetbal ook een toernooi gespeeld wordt. Voor Fun wordt er o.a. uitgeweken naar de turnhal en staan martial arts en acro op het programma. Bij Fit tenslotte ga je o.a. naar de sportschool en is er kanovaren en rugby. 

Lees meer: Sports

Arts

Het programma in klas 1 bestaat uit de drie modules Beeld, Geluid en Podiumkunst. Je krijgt in iedere module de mogelijkheid om je op verschillende manieren creatief te uiten. Onderdelen die aan bod komen zijn: fotografie, schilderen, rapteksten schrijven, acteren en nog veel meer. Bij vrijwel alle lessen werk je veel samen met andere leerlingen. Regelmatig moet je je werk presenteren. Een aantal maal per jaar ga je op stap bijvoorbeeld naar een tentoonstelling of naar het theater.

Lees meer: Arts

Discovery

Het lesprogramma van Discovery in klas 1 bestaat uit de modules Heelal, Aarde en Eigen omgeving. Het jaar is verdeeld in drie modules. Bij Ontdekking van het helaal leer je bijvoorbeeld van alles over ruimtevaart en maak je zelf je eigen raket. Ook breng je een bezoek aan het ruimtevaartcentrum in Noordwijk. In de tweede module komen o.a. fossielen aan bod en ga je naar Naturalis. Bij de module Eigen omgeving leer je veel verschillende manieren om je plaats te bepalen op land en op zee. Je gaat ook naar Museum Boerhave in Leiden.

Lees meer: Discovery

Nieuws Leerlingen